Šport
3 ogledov

Za reprezentance 300 milijonov evrov

Francija, Olivier Giroud EPA
Prireditelji nogometnega evropskega prvenstva v Franciji bodo med 24 reprezentanc razdelili rekordni denarni sklad.

Skupaj si bodo izbrane vrste razdelile kar 301 milijon evrov, pri čemer bo zmagovalec turnirja bogatejši za 27 milijonov. Zmaga v finalu 10. julija je vredna osem milijonov evrov. Leta 2012 na turnirju v Ukrajini in na Poljskem je bil maksimalen zaslužek zmagovalcev 23,5 milijona evrov.

Vsaka od 24 reprezentanc, ki se je uvrstila na turnir, bo prejela osem milijonov evrov, za zmago v skupinskem delu je na voljo milijon, za točko 500.000 evrov. Udeležencem osmine finala bo Uefa nakazala poldrugi milijon, četrtfinalistom nadaljnjih 2,5 milijona. Ekipe, ki se bodo prebile do polfinala, prejmejo dodatne štiri milijone. Poraženec v finalu se bo potolažil s petimi milijoni evrov, torej le s tremi manj, kot jih bo prejel zmagovalec.

Skupno 301 milijon denarnega sklada je precej višji znesek kot na prejšnjih prvenstvih stare celine. Pred štirimi leti je Uefa med ekipe razdelila 196 milijonov evrov, a je takrat sodelovalo le 16 reprezentanc. Leta 2008 je Uefa na Euru v Švici in Avstriji med ekipe razdelila 184 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.