Šport
10 ogledov

"Za Slovenijo bom navijal v polfinalu SP"

Vladimer Boisa Simon Maljevac
Podpredsednik Košarkarske zveze Gruzije in Vladimer Boisa izbrancem Jureta Zdovca napoveduje visoko uvrstitev na svetovnem prvenstvu v Španiji.

"Jure Zdovc je v reprezentanco vpoklical izjemne igralce, ki so vsi po vrsti fizično močni in agresivni, tako da lahko vseh štirideset minut igrajo v visokem tempu in to so dokazali tudi na pripravljalni tekmi proti Gruziji," je bil poln pohval na igro slovenske izbrane vrste 33-letni Vladimer Boisa, ki je sklenil svojo bogato kariero, zadnje pol leta pa opravlja funkcijo podpredsednika gruzijske košarkarske zveze. Nekdanji član Uniona Olimpije Sloveniji namenja vidno vlogo na septemberskem SP v Španiji. 

Kako ocenjujete igre reprezentance Gruzije na turnirju v Sloveniji?
Z zmago na prvi tekmi proti Ukrajini smo dokazali, da se lahko enakovredno kosamo tudi z reprezentancami, ki nastopajo na svetovnem prvenstvu. Proti Sloveniji nismo odigrali tako kot znamo. Domača reprezentanca je odigrala odlično tekmo in preprosto smo padli v njihov mlin. Kljub temu smo lahko s celotnim izkupičkom zadovoljni in upam, da bomo v naslednji letih še naprej uspešno sodelovali s Košarkarsko zvezo Slovenije.

Močno pogrešate nekatere zvezdnike, ki so nastopali na lanskem EuroBasketu?
Na priprave smo povabili 16 košarkarjev, ki se borijo za mesta v reprezentanci. Letos nas čakajo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, kjer si ne smemo privoščiti spodrsljaja. Najbolj nam manjkata Hickman in Markoishvili, ki sta odlična kreatorja, vendar pa smo letos močnejši za Pachulio, tako da lahko govorimo o določenih plusih in minusih.

Boste naslednje leto uspeli zbrati popolno zasedbo?
Seveda močno upamo na to, saj na evropskem prvenstvu ciljamo na najboljšo uvrstitev doslej. Za določene košarkarje bo to morda zadnja priložnost za vrhunski rezultat na velikem tekmovanju.

Kako komentirate Zdovčevo selekcijo?
Slovenija ima košarkarje, ki so zelo močni in hitri. Pri tem prednjačijo Klobučar, brata Dragić, Blažič in Murić, seveda pa so tudi ostali fantje odlični košarkarji. Velik plus bo zagotovo tudi igranje Erazma Lorbka, ki odlično pozna Zdovčev sistem, pod košem pa lahko veliko prispevata tudi Zupan in Slokar. Takšne energije kot jo imajo slovenski košarkarji si vsak trener lahko samo želi.

Se lahko Slovenija na svetovnem prvenstvu vmeša v boj za odličja?
Verjamem v kakovost slovenske reprezentance in fantom sem že povedal, da jih pridem spodbujati na polfinalno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.