Šport
36 ogledov

Za smrt novinarja sumijo tudi reprezentanta

žoga nogomet nigerija EPA
Novinar Rasim Alijev je na Facebooku javno kritiziral Javida Husejnova zaradi nešportnega obnašanja na kvalifikacijski tekmi za Ligo Evropa, v nedeljo pa umrl za posledicami brutalnega pretepa.

V nedeljo je v Azerbajdžanu za posledicami fizičnega obračunavanja preminil Rasim Alijev, eden od osumljenih za grozilne povračilne ukrepe zaradi zapisov na Facebooku pa je član kluba Qäbälä in azerbajdžanski reprezentant Javid Husejnov.

Husejnov se je znašel med šestimi ljudmi, ki jih je policija v torek zvečer privedla na zaslišanje kot osumljence za uboj novinarja, ki je na socialnem omrežju kritiziral Husejnova zaradi nešportnega obnašanja na četrtkovi kvalifikacijski tekmi za nastop v Ligi Evropa. Samo nekaj dni kasneje, natančneje v nedeljo, so Alijeva brutalno pretepli, v bolnišnici pa ga zdravnikom ni uspelo rešiti. Husejnov je od leta 2008 član domače reprezentance, katere selektor je zdaj legenda hrvaškega in nekdanjega jugoslovanskega nogometa Robert Prosinečki.

Ubiti tridesetletnik je na Facebooku sicer zapisal, da se Husejnov ne zna obnašati in ne bi smel igrati tekem v evropskih tekmovanjih. Alijev je kasneje za agencijo Turan dejal, da so mu grozili s smrtjo. Po telefonu ga je poklical moški, ki se je predstavil kot nečak enega od igralcev. Sprva mu je grozil, Alijev je telefonski pogovor končal, ko ga je poklical še enkrat, pa ga je povabil na čaj.

"Prišel sem sam. Tam jih je bilo pet ali šest, vsi so se vrgli name in me začeli pretepati," je spopad pokomentiral Alijev. Po pretepu so ga prepeljali v bolnišnico, kjer se mu je zdravstveno stanje poslabšalo, zato so ga operirali, na intenzivni negi pa je podlegel poškodbam.

Po smrti novinarja je spregovoril azerbajdžanski predsednik Ilham Alijev, ki obljubil, da bo notranje ministrstvo prevzelo primer in ga objektivno preiskalo s pomočjo azerbajdžanskega generalnega tožilstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.