Šport
1033 ogledov

Za ta nalet je dobil hudo kazen

Tom Wilson Tomu Wilsonu so zagrenili slavje ob dvigu šampionske zastave.
Liga NHL je rigorozno kaznovala hokejista aktualnih prvakov.

Hokejisti Washingtona so le nekaj ur po bleščeči premierni sezonski zmagi nad Bostonom s 7:0 doživeli hud udarec s strani vodstva tekmovanja v severnoameriški ligi NHL, ki je njihovemu članu Tomu Wilsonu naložilo prepoved nastopa na 20 tekmah zaradi brutalnega napada na Oskarja Sundqvista na nedavni pripravljalni tekmi s St. Louisom.

Washington Capitals NHL Šport Prvaki razbili Kosmatince

Štiriindvajsetletni Wilson ne bo le na hladnem v uvodnem delu najmočnejše hokejske lige na svetu, zaradi ponavljajočih tovrstnih brutalnih izpadov bo član letošnje zmagovite zasedbe v Stanleyjevem pokalu moral plačati tudi kazen v višini 1,26 milijona ameriških zelencev.

Vodstvo NHL je Wilsonu tako naložilo eno najostrejših kazni v zgodovini elitne severnoameriške hokejske lige. Z izjemo dosmrtne prepovedi igranja, ki jo je za napad na sodnika leta 1927 prejel igralec Boston Bruins Billy Coutu, je doslej najdaljša prepoved doletela člana San Joseja Raffija Torresa. Ta je zaradi štarta na glavo nasprotnika leta 2015 prisilno počival na 41 od skupno 82 tekmah v rednem delu sezone.

Komentarjev 1
  • kapibara 15:07 04.oktober 2018.

    Upam, da mu Oskar, dobesedno, jebe mater..