Šport
21 ogledov

Zahovič poglobil krizo Gorice

Luka Zahović Agim Ibraimi Maribor Sporting Lizbona Liga prvakov Ljudski vrt Facebook
Maribor je zadnje gostovanje pred gostujočim dvobojem v Ligi prvakov pri Chelseaju opravil z zmago pri Gorici (2:0). Zanesljivo so do treh točk prišli še nogometaši Olimpije in Zavrča.

Po relativno mirnem uvodu tekme v Domžalah so prvi resno zagrozili gostje v 19. minuti, potem ko je Leon Črnčič lepo podal v kazenski prostor do Denisa Klinarja, ki je bil sam pred Nejcem Vidmarjem, žogo pa je nato po močnem strelu domači vratar odbil v kot.

Dve minuti pozneje je Joshua Parker z globinsko podajo našel Veljka Simića, ta je sam prišel pred vratarja Matjaža Rozmana, slednji pa je ustavil njegov lob. V 27. minuti pa so Velenjčani povedli. Simić je storil prekršek nad Črnčičem približno 30 metrov od vrat, prosti strel je izvedel Senad Jahić in zadel spodnji levi kot domžalskih vrat. Domžalčani so izenačili v 32. minuti. Po strelu Nejca Skubica s 25 metrov je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Elvedina Džinića, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Uroš Korun.

V drugem polčasu so gledalci prvi razburljiv dogodek videli v 63. minuti, ko je Dragan Jelić za prekršek nad Erikom Janžo dobil rdeči karton. V 75. minuti so domači izpeljali akcijo na polovici Rudarja, Rudi Požeg Vancaš je podal na levo do Janže, ta je z nizko podajo na vrhu kazenskega prostora nato našel Žana Majerja, ki pa je s strelom v zgornji levi kot le namučil Rozmana.

Dva gola za Zahovića

Gorica Maribor rdeči karton diskriminaciji in nasilju Prva liga TS | Avtor: Twitter PrvaLigaSi Twitter PrvaLigaSi

Novogoričani državnih prvakov do tega kola niso premagali že na 14 tekmah. Brez uspeha so ostali še na 15. Predvsem po zaslugi mladega Luke Zahovića, ki je dosegel oba zadetka. Na tekmi so prvi s strelom poskusili Goričani, ko je Jasmin Handanović ustavil poskus Sandija Arčona. V 20. minuti je Sintayehu Sallaich sprožil prvi mariborski strel, a z dobrih 20 metrov žogo poslal mimo desne vratnice.

V 28. minuti so imeli Mariborčani dotlej najlepšo priložnost, ko je Jean-Philippe Mendy zadel prečko. Do zaključnih minut polčasa si ekipi nista pripravili novih resnih priložnosti, v 44. minuti pa je Zahović prvake popeljal v vodstvo. Petar Stojanović je prodrl v kazenski prostor, žogo podal do Zahovića, ta pa jo je čez vratarja poslal v mrežo.

V drugem polčasu je najprej Amel Džuzdanović nastreljal Handanovića, v 58. minuti pa je spet udaril mlajši Zahović, ko je po podaji Mitje Vilerja, že peti asistenci v prvenstvu, zabil sedmi prvenstveni gol.

Štajerci so imeli tudi v nadaljevanju nekaj polpriložnosti, v 72. minuti pa so domači ostali na zelenici le z desetimi igralci, ko je drugi rumeni karton dobil Marco Modolo zaradi prekrška nad Zahovićem. To je dokončno končalo upe domačih po ugodnem razpletu.

Olimpija zanesljiva

Olimpija Radomlje Stožice Vjekoslav Andrić Andraž Šporar Prva liga TS | Avtor: Twitter PrvaLigaSi Twitter PrvaLigaSi

Ljubljanska Olimpija je pričakovano vpisala nove tri točke, s katerimi je ostala v stiku z vrhom lestvice. V Stožicah je pred 3000 gledalci zanesljivo ugnala Radomlje (4:0), ki po desetem porazu ostajajo na zadnjem mestu.

Že v uvodu tekme so domači zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevnega prekrška nad Andražem Šporarjem, a sodniki niso bili njihovega mnenja. V 12. minuti je imel Aleksander Rodić prvo priložnost za domače, ko se je izkazal Vjekoslav Andrić, minuto pozneje pa ga je ugnal, potem ko je zadel po podaji Mihe Zajca s prostega strela. Strelec prvega gola se je znašel v novi priložnosti v 21. minuti, vendar je iz mrtvega kota zgrešil cilj.

Ljubljančani so imeli večino polčasa premoč, Radomljani so prvič zagrozili v 40. minuti, a jim z dvema streloma ni uspelo premagati Aleksandra Šelige. Šporarju se je v 42. minuti ponudil dvoboj iz oči v oči z Andrićem, dobil pa ga je slednji. Tik pred koncem polčasa je Šeliga moral posredovati po strelu Gorana Vuka.

V uvodu drugega polčasa je Marko Vukčević podvojil vodstvo Olimpije po Rodićevi podaji ter dosegel svoj četrti gol v sezoni. Na drugi strani je v 72. minuti poskusil Luka Cerar, Šeliga pa je bil spet na mestu. Sedem minut pozneje so imeli Ljubljančani lepo priložnost za povišanje vodstva, ko je Denis Bajalica v kazenskem prostoru storil prekršek nad Šporarjem, odgovornost je prevzel Zajc, toda zadel le okvir vrat. Toda že v 85. minuti je gostiteljem uspelo doseči tretji gol, ko je Enis Đurković po Šporarjevi podaji žogo med Andrićevema nogama poslal v mrežo. Končni izid je v 89. minuti postavil Šporar po strelu od daleč.

Koper remiziral v Celju

Celje Danijel Miškić Prva liga TS | Avtor: Twitter PrvaLigaSi Twitter PrvaLigaSi

Po štirinajstih prvenstvenih tekmah, vključno z zadnjo iz prejšnje sezone, so Koprčani prvič igrali neodločeno. Celjani in Koprčani tako nadaljujejo mrtvi tek v sredini prvenstvene lestvice, s tem, da kanarčki za Celjani zaostajajo za pet točk.

Dvoboj v prve pol ure ni ponudil prav resnih akcij, v 40. minuti je prvi resnejši strel sprožil Mislav Oršić, ko je s prostega strela s 25 metrov povzročil nekaj težav Erminu Hasiću, a je slednji žogo ukrotil. Celjani pa so le povedli v prvem polčasu. V 44. minuti je Oršić podal z desne strani v kazenski prostor, od branilcev pozabljeni Danijel Miškić pa je z glavo zadel za 1:0.

V uvodu drugega polčasa so najprej spet zagrozili Celjani, ko je Valon Ahmedi podal s prostega strela v kazenski prostor, z glavo je streljal Sunny Omoregie, a zadel prečko. Kazen za zgrešeno priložnost je sledila v 54. minuti, ko je izenačil Matej Pučko, ki je zadel s približno desetih metrov po podaji Mihe Gregoriča. Po izenačenju pravih priložnosti ni bilo, z izjemo Sunnyjeve v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je žogo poslal malo mimo leve vratnice.

Krka z novo ničlo v gosteh

Krka je tudi po gostovanju v Zavrču edina ekipa v sezoni, ki še ni dosegla točke v gosteh. Novomeščani so v prvem polčasu še držali korak z domačimi, v drugem delu pa hitro prejeli zadetka in tako ostajajo pri repu lestvice. Zavrč je na drugi strani z osmo zmago v sezoni ostal pod vrhom lestvice.

Prvi polčas ni ponudil preveč razburljive predstave. Borbenost sta pokazali obe ekipi, resnih priložnosti pa si nista pripravili. Po relativno mirnem začetku drugega polčasa so domači povedli v 65. minuti. Jure Matjašič je potegnil v protinapad (gosti so imeli na igrišču igralca manj, saj je ob robu igrišča čakal poškodovani Alen Vučkić), na robu kazenskega prostora podal nazaj do rezervista Daria Jerteca, ki je zadel desni spodnji kot vrat gostov.

Domači so že v 73. minuti podvojili prednost, potem ko je žoga po kotu Dorisa Kelenca prišla na rob kazenskega prostora do Dina Kresingerja, ta pa jo je pred golom poslal v mrežo. V 90. minuti je pri gostih priložnost zapravil Martin Šaban, njegov strel je ustavil domači vratar, že v sodniškem dodatku pa je nov protinapad Zavrča končal Andrej Dugolin, a od daleč zadel le vratnico.

Prva liga TS, 13. kolo:

Zavrč : Krka 2:0 (0:0)
Jertec 64., Kresinger 72.

Celje : Luka Koper 1:1 (1:0)
Miškić 44.: Pučko 53.

Olimpija : Kalcer Radomlje 4:0 (1:0)
Rodić 12., Vukčević 52., Đurković 84., Šporar 88.
Zajc (Olimpija) je v 79. minuti zapravil enajstmetrovko.

Gorica : Maribor 0:2 (0:1)
Zahović 44., 58.
RK: Modolo (Gorica) 73.

Domžale : Rudar Velenje 1:1 (1:1)
Korun 32./11-m; Jahić 27.
RK: Jelić (Rudar) 63.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.