Šport
2261 ogledov

Zaradi stav preiskujejo zmagovalca OP Francije in OI 2016

Feliciano Lopez, Marc Lopez
Policija ob preiskavi naletela na imeni dveh teniških igralcev.

Španska teniška igralca Feliciano Lopez in Marc Lopez sta osumljena sodelovanja pri nameščanju dvobojev. Po pisanju španskega športnega medija As sta namerno izgubila v obračunu dvojic na turnirju v Wimledonu leta 2017. Španca sta bila 11 nosilca, klonila pa sta proti Avstralcema John-Patricku Smithu in Mattu Reidu. Dvoboj se je končal po štirih nizih, Lopeza sta izgubila s 6:3, 6:7, 2:6 in 4:6. 

Španska policija zdaj preiskuje omenjeni dvoboj, vse skupaj pa je povezano z akcijo v kateri je padla kriminalna združba, ki se je ukvarjala s stavami, aretirana pa sta bila nekdanja nogometaša Carlos Aranda in Raul Bravo. Prvi naj bi policiji zdaj priznal, da je dobival informacije o nameščanju tekem v raznih športih, omenil pa je imeni Feliciana in Marca Lopeza.

Nameščanje nogometnih tekem Množične aretacije Šport Nekdanji Realov zvezdnik aretiran zaradi vodenja kriminalne organizacije

Aranda naj bi policiji priznal, da je vedel, kako se bo omenjeni dvoboj končal, znanca pa je nagovoril naj stavi na obračun, zahteval pa je 50 odstotkov provizije ob dobitku.

Feliciano Lopez je bil marca 2015 celo 12. igralec sveta, leta 2016 pa sta z Marcom Lopezom zmagala tudi v Roland Garrosu. Istega leta je Marc Lopez postal olimpijski prvak, v Riu de Janeiru je igral skupaj z Rafaelom Nadalom. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.