Šport
32 ogledov

Zaradi univerzijade ob SP

Tako naj bi bila v skladu z idejno zasnovo po prenovi videti Bloudkova velikanka Žurnal24 main
Odpoved univerzijade lahko negativno vpliva na kandidaturo Slovenije za nordijsko svetovno prvenstvo 2017.

Jelko Gros iz Zavoda Planica sicer upa, da ne, nikoli pa se ne ve, kako se bodo na to odzvali predvsem naši konkurenti, pravi. "Če bodo vsi, ki bodo predstavljali svojo kandidaturo, igrali pošteno igro, bodo predstavljali sebe, če pa se bodo šli neko negativno kampanjo, kot smo je pri

nas navajeni, potem bodo poudarjali, da mi tega nismo sposobni. Čeprav z vsemi nordijskimi tekmovanji ves čas dokazujemo, da smo vrhunski organizatorji," pojasnjuje. Poleg Planice konkurirajo še Lahti (Finska), Zakopane (Poljska) in Oberhof (Nemčija).

Konkurenca se še ni odzvala

Sicer pa kakšnih namigov konkurentov po njegovih besedah še ni bilo. "Mislim, da je nordijska družina, kar se tega tiče, zelo poštena in v negativno kampanjo ne bodo šli. Konec koncev, ali kampanjo dobimo mi ali oni, se bomo v istem krogu gibali še naslednjih nekaj let."

Sicer pa je na to posledico za Žurnal prvi opozoril predsednik organizacijskega komiteja Tone Vogrinec. Med drugim je poudaril, da se v Planici že gradi in bo letos zgrajen nov skakalni in tekaški center.

Komentarjev 2
  • zdrej 12:07 01.marec 2012.

    Meni pa ni jasno, zakaj za vraga se ne izvrši projekt univerzijada?Zakaj bi se naj:- ker če je država stala ob strani, dala besedo, jo naj drži- ker bo toliko in toliko nočitev na račun prireditve- ...prikaži več ker večina infrastukture v Sloveniji že obstaja- ker bo cena odpovedi vseeno velika- ker bo mogoče tudi turizem kaj s tem pridobilS pametnim načrtom bi se jo dalo izvesti z zelo malo vlaganji in posledično kaj potegniti iz te neljube univerzijade. Bojim se pa da organizatorji nočejo spustiti visokoletečih ciljev, kaj vse bi si bodo zgradili na račun univerzijade (kar bo po večini potem samevalo in propadalo).

  • stela 11:45 01.marec 2012.

    Kako sploh morte primerjat univerzijado s SP nordijcev??? To lahko nardi samo kangler in njegovi