Šport
19 ogledov

Zastraženi v najpremožnejši četrti

Južna Afrika Slovenija na obisku
1/9
Žurnal24 main
Za varnost naše reprezentance je v Afriki vrhunsko poskrbljeno. Tudi v hotelu jim nič ne manjka. Njihovi dresi so že pripravljeni. O tem smo se ob obisku lahko prepričali tudi sami.
Mavrič je prvi golfist
Nogometaši imajo na voljo tudi klubsko sobo, kjer se lahko zabavajo z igranjem računalniških iger, namiznega tenisa ali ročnega nogometa. Med našim obiskom sta se v partiji virtualnega golfa merila Marko Šuler in Matej Mavrič. Slednji je po besedah tehničnega vodje reprezentanc Boštana Gasserja tudi najboljši golfist v reprezentanci. Pa čeprav je visoki Pirančan to skromno zanikal.

Slovenska reprezentanca ima v svojem Southern Sun Hotelu v Johannesburgu na voljo vse potrebno. V torek je Nogometna zveza Slovenija (NZS) za slovenske novinarje priredila dan odprtih vrat. Sami smo se lahko prepričani, da nogometašem nič ne manjka. Hotel se sicer nahaja v eni najpremožnejših sosesk v Južnoafriški republiki.

Zakupili pol hotela
NZS je zakupila približno polovico kapacitet osem mesecev starega hotela, druga polovica pa je rezervirana za VIP goste, ki se bodo udeležili sredinega 60. kongresa Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v največjem južnoafriškem mestu.

Prihaja tudi Rudi Zavrl
Pod isto streho se bosta tako kmalu znašla prejšnji in sedanji predsednik NZS. Na Fifin kongres namreč prihaja Rudi Zavrl, ki bo spal le nekaj sob naprej o Ivana Simiča. Slednjega sicer med pohajkovanjem po hotelu nismo opazili. Za vsa vprašanja sta bila na voljo generalni sekretar NZS Aleš Zavrl in direktor hotela Nöel A. Macquet.

Platini pride na tekmo z ZDA
V torek so se na delovnem sestanku dobili tudi predstavniki članic Evropske nogometne zveze (Uefa) na svetovnem prvenstvu. "Platini nam je dejal, da pričakuje, da se bo pokal vrnil v Evropo,“ je povedal Aleš Zavrl in dodal, da bo nekdaj najboljši evropski nogometaš v živo spremljal tudi tekmo Slovenija – ZDA. Potrudil se bo obiskati vsaj eno tekmo vsake evropske reprezentance na turnirju.

Kolumbijski rop še raziskujejo
"Slovenski“ hotel so pred časom zasedali tudi reprezentanti Kolumbije. Nepridipravi so jim odmevno iz hotelskih sob odtujili več tisoč dolarjev. A Macquet zatrjuje, da Slovenci niso ogroženi. "Sami ste se lahko prepričali, da je za varnost vrhunsko poskrbljeno,“ je dejal direktor. Southern Sun je zastražen z do zob oboroženimi policisti. Podobno  je tudi z nekaj minut oddaljenim trening centrom, do katerega avtobus z našimi reprezentanti spremljata dva policijska avtomobila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.