Šport
27 ogledov

Zato bo Vonnova izpustila olimpijske igre

lindsey vonn Facebook
Ameriška alpska smučarka se za razliko od večine udeležencev olimpijskih iger boji virusa Zike, zato se ne bo udeležila spektakla v Rio de Janeiru.

Najuspešnejša alpska smučarka vseh časov Lindsey Vonn uživa počitnice v Los Angelesu, kjer je novinarjem zaupala razlog, zakaj se ne bo udeležila olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

Američanka je sicer nameravala obiskati Južno Ameriko in uživati v eni največjih športnih prireditev leta, vendar se je ustrašila za svoje zdravje. ''Nameravala sem iti,'' je za revijo People povedala nekdanja olimpijska prvakinja. ''Vendar mislim, da je glede na virus Zika in vse ostalo bolje, da ostanem doma,'' je dodala alpska smučarka.

Varnost je še vedno ena najbolj perečih tem v Rio de Janeiru in čeprav bo vlada naredila vse, da bo zaščitila udeležence iger, previdnost ne bo odveč. Vonnova ni prepričana, da bi odpotovala v Rio, četudi bi nastopala v vlogi tekmovalke.

''Iskreno povem, da nisem prepričana, kaj bi naredila. Verjetno bi šla, a vseskozi bi razmišljala o tem. Športnikom je zagotovo težko. Nekateri so nervozni, drugi niso. Dejstvo je, da so nekateri športniki bolj ogroženi kot drugi, a načeloma se olimpijci kljub vsemu veselijo Ria. Mislim, da se trudijo po najboljših močeh, da bi zagotovili varnost. Verjamem, da bo vse v redu,'' je dejala 31-letnica.

 
Komentarjev 2
  • McClain 23:01 14.julij 2016.

    cela je huda ko domač jesih.

  • supreme 22:21 14.julij 2016.

    kkšna ritka........njami