Šport
29 ogledov

Zavec v ring že marca

Dejan Zavec Reševalni pas/Twitter
Dejan Zavec v teh dneh trenira s polno paro. Kot pravi sam, se mu najbrž že marca obeta nov dvoboj. Ta naj bi se odvil v ZDA, pogovori pa, tako kot zmeraj, še vedno potekajo.

Kdo bo nasprotnik Dejana Zavca, še ni znano, prihodnji teden pa se Ptujčan seli v Nemčijo, kjer ga čaka trening s trenerjem Dirkom DzemskimZavec ima v teh dneh znova polne roke dela. Kondicijski trening je za njim, zdaj se bo faza treninga prevesila v tehnični in taktični del, ki ga bo kot zmeraj opravil v nemškem Magdeburgu pod budnim očesom dolgoletnega trenerja Dzemskega. Ptujskega šampiona veseli tudi dejstvo, da je vse v redu z zdravstvenega stališča.

Dejan Zavec Dirk Dzemski | Avtor: Nino Verdnk Nino Verdnk

"Vse je b. p., kot rad rečem. Komolec je v redu, res lahko treniram na vso moč. Kondicijski del je zdaj že za mano, sledi tehnika in taktika. Tako bom 8. februarja za nekaj časa znova odpotoval v Magdeburg, kjer me bo spet spremljal Dirk Dzemski," je dejal Zavec, ki naj bi se po prvotnih načrtih konec februarja pomeril v mariborski dvorani Tabor, a kot kaže, se mu bodo zdaj spet uresničile želje – boksati v ZDA.

Dvoboj bržkone v ZDA

"Pogovarjamo se z ameriškimi menedžerji, to že lahko razkrijem, kaj več pa ne vem. Spet je tako, da bom najbrž med zadnjimi, ki bodo izvedel ime tekmeca, a se tudi to počasi spreminja na bolje. Za zdaj ne vem, kdo mi bo stal nasproti, a bržkone bo dvoboj v ZDA. V prihodnjih tednih bomo izvedeli več," je še dejal Zavec.

Kot so zapisali na spletni strani Boxingscene.com, ki izključno spremlja le dogajanje v boksarskem svetu, naj bi se Zavec pomeril s še neporaženim Američanom Keithom Thurmanom. Ta velja za enega od najobetavnejših boksarjev v velterski kategoriji. Obračun bi se lahko zgodil 9. marca v Barclays Centru v Brooklynu, dvorana pa sprejme več kot 19.000 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.