Šport
17 ogledov

Zavec za naslov prvaka po verziji WBO

Dejan Zavec Nino Verdnik
Najuspešnejši slovenski boksar Dejan Zavec bo po letu premora znova odboksal dvoboj. Tokrat se bo potegoval za naslov evropskega prvaka po verziji WBO.

"Zelo sem vesel, da bom po letu dni znova imel dvoboj. Po zadnjem okroberskem dvoboju sem imel poškodovano roko, nato pa je prišlo še do nekaj zapletov zunaj ringa. Sem pa pridno treniral in postoril vse, kar je bilo potrebno, da se lahko vrnem v ring," je dejal Dejan Zavec. Njegov prvi nasprotnik bo Madžar Ferenc Hafner, ki je v svoji profesionalni karieri odboksal 28 dvobojev in zbral 23 zmag in pet porazov, 12-krat je knockoutiral nasprotnika. Boj za naslov evropskega prvaka v lahki srednji kategoriji po verziji WBO bo na sporedu 17. oktobra v Mariboru. "Želim si le zmago in delam v tej smeri," je še dejal najuspešnejši slovenski boksar.

Ta se tokrat ne bo bojeval v svoji velterski kategoriji, ampak v 3 kilograme težji lahko srednji. "V tem trenutku ni bilo možnosti dobiti borbe v velterski kategoriji, ki bi mi prinesla naslov. Edina razpoložljiva je bila lahka srednja kategorija. Odprtih rok sem to sprejel. Po letu premora želim dvoboj, ki mi nekaj prinaša," je razložil Zavec, ki se je nazadnje boril 19. oktobra 2013 proti Francozu Sebastienu Allaisu.

O Hafnerju meni: "Na papirju ni najbolj zveneče ime. To bi bilo nesmiselno pričakovati. Tudi sam nisem bil nekaj časa v ringu. Dobili smo, kar je ponujala WBO organizacija. Nismo imeli izbire. Spoštujem vsakega borca, tudi Ferenca. In verjamem, da ima zelo podoben cilj kot jaz. Je pa morda nekoliko v boljšem psihičnem položaju. V vseh športih je tako, da ko nekaj že dosežeš v karieri, je težje. Tekmec se bo želel dokazati." 

"V tretje gre rado"

Zavec se je sicer razšel z dolgoletnim menedžerjem Ulfom Steinforthom, a mu je vseeno uspelo zadržati trenerski štab. V prihodnosti bo sodeloval z znanim ameriškim promotorjem Loujem DiBello."Sanje postajo resničnost. Nikoli ni bila skrivnost, da so ZDA tisti prostor, ki me zanima. To menim še zdaj, čeprav sem doživel dva poraza. Vedno sem verjel v to, da če garaš, če se trudiš, se bo to naposled tudi izplačalo. Sodi med največje menedžerje v boksu. Pridobiti zaupanje tako pomembnega človeka v boksu je velik privilegij. Tega bom skušal dobro izkoristiti. Z DiBello sodelujem le na ameriškem trgu, kjer želim narediti krono svoje kariere. Verjamem, da gre v tretje rado," je optimističen Zavec, DiBello pa mu je sporočil: "Veselim se sodelovanja s tabo. Poskušal ti bom priskrbeti največje dvoboje, ki jih bo moč dobiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.