Šport
156 ogledov

Zbil ga je delavec, ki je zamujal v službo

policija nesreča prometna nesreča znak trikotnik trak Mojca Marot
V javnost je pricurljalo nekaj podrobnosti prometne nesreče, v kateri je bil udeležen slovenski skakalec.

V četrtek je slovensko javnost pretresla novica, da jo je v nedeljo v prometni nesreči v Planici hudo skupil skakalec Ernest Prišlič. Slednjega je zbil avtomobil, v ljubljanskem kliničnem centru pa se še vedno borijo za njegovo življenje.

O nesreči v preteklih dneh ni bilo znanega praktično nič, sedaj pa so bile obelodanjene nekatere dodatne podrobnosti žalostnega dogodka.

Tekla po levi strani

Prišlič je tekel ob še enem reprezentančnem kolegu, to naj bi bil Anže Semenič, ki jo je čudežno odnesel brez poškodb, poroča Ekipa24.

Skakalca sta tekla po levi strani ceste in voznik (gre za pogodbenega delavca Nordijskega centra Planica) je z visoko hitrostjo zapeljal skrajno levo ob povzročitvi trka. Razlog za takšno vožnjo naj bi se skrival v tem, da se mu je mudilo v službo, ob tem je slabo očistil vetrobransko steklo, dodaja Ekipa24.

Smučarska zveza Slovenija se na dogodek ni odzvala vse dokler ni prišel v javnost po drugih kanalih.

23-letni član Skakalnega kluba Zagorje Prišlič bi sicer prihajajoči konec tedna moral nastopiti na celinskem pokalu v norveškem Vikersundu.

Komentarjev 12
 • Avatar križar
  križar 22:33 11.december 2016.

  Potrjuje se moje predvidevanje,da je bil domači vaški posebnež,žal?

 • sprehajalec 20:38 08.december 2016.

  Ni šel v službo, šel naj bi na kavo, potem ko je ponoči delal sneg. Na vetrobranu si je očistil luknjico za gledat. Po dogodku pa je menda predstavnik smučarske zveze apeliral na novinarje, naj ne objavljajo, ker bi to ...prikaži več metalo slabo luč na Planico. Zato takšen medijski molk. Šele ko so Poljaki objavili novico, so se slovenski novinarji ojunačili, pa smučarska zveza je izdala sporočilo pretresenosti, 5 dni po dogodku. Drugače ga verjetno ne bi.

 • Avatar križar
  križar 20:34 08.december 2016.

  Mogoče,mogoče,ampak povem ti,da ta folk tam na koncu doline precej dobro poznam in tudi vem kako funkcionirajo ti vaški posebneži.