Šport
22 ogledov

Žbogar sezono začel z zmago

Vasilij Žbogar Cadiz Mara Escassi
Najboljši slovenski jadralec je v Andaluziji odlično začel novo sezono.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je z zmago začel novo tekmovalno sezono. Na Andaluzijskem olimpijskem tednu, na katerem se je v 12 razredih za zmage potegovalo 400 jadralcev iz 34 držav, je Žbogar slavil zmago v razredu finn. V laserju je nastopil Žan Luka Zelko, ki je končal na 27. mestu.

Jadralci so v nedeljo, na zadnji dan regate, odjadrali še tri plove v vetru, ki je pihal s hitrostjo okoli 20 vozlov. Žbogar je potrdil svojo premoč, saj je bil vse štiri dni prepričljivo v vodstvu. Po 12 odjadranih plovih in dveh odbitkih je regato z veliko prednostjo končal na prvem mestu (15 točk), drugi je bil Madžar Zsombor Berecz (34 točk), tretji pa Turk Alican Keynar (40 točk).

Spet bo moral pridobiti kilograme

"Za nami je težka regata z veliko vetra in odjadranih plovov, tako da jadralci razreda finn komaj hodimo. Regata mi je šla presenetljivo dobro. Nisem pričakoval takega naskoka. Konkurenca sicer ni bila velika, vendar štirje jadralci spadajo med 20 najboljših na svetu, eden med deset. Gotovo imam še nekaj pomanjkljivosti, predvsem v močnejšem vetru oziroma pri kilogramih. Nedavna bolezen mi jih je vzela kar nekaj, tako da jih bom moral ponovno pridobiti. Vendar sem zadovoljen. Trener mi je postregel še z zanimivim podatkom, da sem razen svetovnega prvenstva zmagal na zadnjih petih regatah," je po uspehu v Andaluziji dejal Žbogar.

Pred nadaljevanjem sezone in regatama svetovnega pokala, ki bosta med 29. marcem in 5. aprilom na španski Majorki in med 19. in 26. aprilom v francoskem Hyeresu, se Žbogar vrača na treninge v Valencio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.