Šport
14 ogledov

"Želimo podaljšati zmagovito serijo"

boštjan nachbar barcelona Profimedias
Košarkarji Barcelone so sinoči na gostovanju pri poljskem Turowu zabeležili še osmo zaporedno zmago v rednem delu Evrolige. Katalonci so slavili s +39 (65:104), najučinkovitejši posameznik zmagovalnega moštva pa je bil Boštjan Nachbar.

"Bili smo zelo osredotočeni na srečanje. Odlično smo izpolnili taktičen načrt in odigrali skoraj perfektno tekmo," je bil s prikazano igro svojega moštva zadovoljen slovenski košarkar Boštjan Nachbar, ki je k zmagi nad Poljaki v 17 minutah na parketu prispeval 17 točk in ob tem zadel vseh pet trojk, enkrat pa je bil uspešen za dve točki. 

"Hitro smo ujeli pravi ritem in odlično parirali njihovi hitri in energični igri. Nato je bilo veliko lažje. V obrambi smo bili na pravem nivoju, v napadu pa je žoga lepo krožila, kar je zelo pomembno," je dodal nezgrešljivi Nachbar, ki je bil tokrat najboljši strelec svoje zasedbe, v svojo statistiko pa je dodal še štiri skoke in dve podaji.

Misija ni zaključena

Katalonci so v rednem delu Evrolige še neporaženi in so si že pred tedni zagotovili napredovanje v naslednji krog. Kljub temu po Nacbarjevih besedah ne nameravajo popuščati: "Vsaka tekma v Evroligi je zelo pomembna. Vesel sem, da smo prišli do osmih zmah, vendar pa s tem naša misija v rednem delu še ni zaključena, saj želimo podaljšati zmagovito serijo. Pred nami sta še dve tekmi in zagotovo bomo skušali zmagati obe."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.