Šport
19 ogledov

"Želimo si šest točk"

nzs Saša Despot
V Ljudskem vrtu bo Slovenija jutri ob 20.45 lovila prvo zmago v ciklusu za Euro 2016 v Franciji, nasprotnik pa v Maribor prav tako prihaja po prve točke, saj je Švica uvodoma izgubila proti Angliji, Slovenija proti Estoniji.

"Pripravljeni smo, želimo si šest točk, vsi fantje so zdravi in to je to," je srečanje z mediji začel selektor Srečko Katanec, ki je izpostavil, da so se kvalifikacije šele začele in da ekipa še zdaleč ni v izgubljenem položaju. Po tokratni tekmi Slovenijo v soboto čaka še gostovanje pri Litvi.

Dejstvo, da je slovenska izbrana vrsta v kvalifikacijah za SP prejšnjo sezono obakrat izgubila proti Švici, ne ohrabruje nikogar, a ima tudi slednja svoje težave, po mundialu v Braziliji je zamenjala selektorja. "Pričakujem takšne Švicarje kot zmeraj, poznamo jih, igrali smo tekme proti njim, igrajo z eno ali dvema špicama. Pregledal sem vse tekme, vemo, kdo so igralci in kaj nas čaka. Fantje bodo vedeli vse, so pripravljeni, vemo kaj moramo narediti, da boste mediji v Sloveniji zadovoljni. Če ne osvojimo šestih točk, to je tudi moj cilj, bo problem," je v svojem slogu nadaljeval Katanec.

Zadovoljen z odnosom reprezentantov

Dirigent slovenske ekipe je zadovoljen z odnosom svojih nogometašev, ki so pokazali veliko željo po uspehu. "Z odnosom nogometašev sem zelo zadovoljen, povem lahko, da je vzdušje super, tisti, ki pride gledat treninge, ve, kakšna je atmosfera. Odlično smo pripravljeni, vemo, kaj hočemo in kaj moramo narediti. Začetno enajsterico sem postavil že pred 14 dnevi, o tistih, ki jih ni v reprezentanci, ne bom govoril. Jutri predvsem zaradi fantov želim, da zmagamo, a če se to ne bo zgodilo, vem, da bodo nekateri izjemno razočarani," je dejal Katanec.

Položaj reprezentanc v skupini E je po njegovem mnenju jasen: "Številka 1 in 2 sta Švica in Anglija, če kdo misli drugače, naj misli. Vsaka tekma se začne z 0:0, normalno je, da želimo zmagati, še nikoli nisem rekel fantom, da ne smejo zmagati. Smo šele začeli, za nami je šele ena tekma, zato se mi zdi absurdno poslušati o nekaterih rečeh, a to je novinarska folklora, tako pač je."

"Upam, da bomo dihali kot eno"

Bolj prizanesljiv s sedmo silo je bil Mišo Brečko. "V tem kratkem roku se, kar se tiče treningov, ne da veliko narediti. Do izraza bodo prišle prejšnje prijateljske tekme. Z Estonijo rezultat ni bil po naših željah, a nismo bili slabši od nasprotnika. Treba je iskati razloge, zakaj smo izgubili, veliko smo govorili o teh razlogih in upam, da smo jih našli. Upam, da bomo proti Švici in Litvi to pokazali," je povedal nogometaš Kölna.

Slovenija Švica Brečko | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Selektor je naredil vse, da so igralci nasprotnike dobro spoznali. "Švicarsko ekipo zelo dobro poznamo, dvakrat smo se v prejšnjih kvalifikacijah pomerili z njo, naš cilj za jutri je, da zmagamo. Veliko igralcev Švice poznam. So zelo dobri, cela ekipa je kakovostna, paziti bomo morali na žogo. Osredotočiti se moramo na našo igro in potem imamo dobre možnosti. Na nas je, da izboljšamo našo igro in da zmagamo," je povedal Brečko.

"Na prvenstvo vodita prvi dve mesti v skupini in Švica si nedvomno želi tri točke proti Sloveniji. A tudi mi smo zelo močni, upam, da bomo dihali kot eno. Če nekaj posameznikov razmišlja drugače, potem ti manjkajo tiste malenkosti, ki lahko odločijo tekmo. Igranje v Ljudskem vrtu nam veliko pomeni, v Mariboru se zelo dobro počutimo, na nas je, da spet prepričamo navijače," je še dejal slovenski reprezentant.

Komentarjev 1
  • jaki 07:20 09.oktober 2014.

    Švicarji so po svetovnem prvenstvu menjali selektorja. Me prav zanima, če bodo po debaklu s švicarskimi šipci v tej smeri razmišljali tudi pri nas...