Šport
333 ogledov

Zelo oslabljeni v prvi dvoboj

Jure Dolenec EPA
Začenja se pot na evropsko prvenstvo 2020.

Oslabljena slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi v štajerski prestolnici igrala uvodno kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu 2020. V mariborski dvorani Lukna jo čaka obračun z Latvijo, tekma pa se bo pričela ob 20.15.

Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović na uvodni tekmi ne bo mogel računati na številne nosilce svoje igre. Že pred časom je bilo jasno, da bosta na tej akciji manjkala Marko Bezjak in Vid Kavtičnik, z njegovega prvotnega seznama pa so zaradi poškodb naknadno odpadli Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, Vid Poteko in Matic Grošelj. Nastalo vrzel sta zapolnila Jaka Malus in Nejc Cehte. Vlogo kapetana na današnji in nedeljski tekmi v Estoniji bo opravljal Jure Dolenec.

veselin vujović Zamere pozabljene Šport Bombač: Skoraj prepričan sem bil, da se ne bom vrnil

Slovenija se je z Latvijo že pomerila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Poljskem 2016. Na obeh tekmah je zmagala: na prvi tekmi v gosteh z 39:28, na domači tekmi pa s 37:20.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.