Šport
15 ogledov

Zidane naposled le opravil nalogo

Zinedine Zidane Real Madrid EPA
Nekoč eden najboljših nogometašev na svetu, Francoz Zinedine Zidane, je le pridobil potrebno licenco Evropske nogometne zveze.

Zinedine Zidane je bil na začetku sezone začasno suspendiran zaradi tega, ker ni imel ustrezne trenerske licence, zato nekaj časa ni mogel voditi B ekipe madridskega Reala. A odslej bo vse drugače.

Španska nogometna zveza je oktobra lani za tri mesece suspendirala nogometno legendo. Francoz ni imel ustrezne licence, pristojnim oblastem pa ga je prijavil predsednik španskega nacionalnega centra za izobraževanje trenerjev Miguel Galan. Madridski Real in Zidane sta se nato pritožila na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani, ki je sporočilo, da bo dokončne odločitve Zidane še lahko delal kot trener.

Toda od danes naprej Zidane podobnih težav ne bo imel več, saj je pridobil potrebno licenco. "Zelo sem ponosen, da sem dobil potrebno diplomo. Naloga je opravljena," je na družbeno omrežje Instagram zapisal popularni "Zizou", za katerega zdajšnji trener Reala Carlo Ancelotti pravi, da bo v bližnji prihodnosti zagotovo vodil tudi prvo ekipo velikana svetovnega klubskega nogometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.