Šport
25 ogledov

Domenech: Mourinho ima težavo vseh prevajalcev

Raymond Domenech Patrice Evra EPA
Nekdanji francoski selektor Raymond Domenech je predstavil svojo novo knjigo z naslovom Mon dico passionné du foot oziroma Moj strastni nogometni slovar, v kateri ni z nič kaj lepimi besedami govoril o trenerju Chelseaja Joséju Mourinhu ter nekdanjima varovancema v francoski izbrani vrsti Francku Ribéryju in Nicolasu Anelkaju.

Portugalec José Mourinho, nekdanji trener Porta, milanskega Interja in madridskega Reala, zdaj pa londonskega Chelseaja, je v nogometu začel kot prevajalec, kar je v knjigi zmotilo Raymonda Domenecha: "To je težava prevajalcev, sčasoma prepričajo sami sebe, da so oni avtorji tekstov."

Nicolasa Anelkaja je Domenech opisal kot moža s karakternimi značilnostmi Doktorja Jekylla in Gospoda Hyda, Francka Ribéryja pa obravnava na precej oster način. Zvezdnika münchenskega Bayerna namreč obtožuje, da je v reprezentanco na SP v Južni Afriki leta 2010 vnesel slabo vzdušje, po mundialu pa je bil razpoložen precej bolje, saj si je želel osvojiti Zlato žogo za najboljšega nogometaša.

Na tapeti tudi Henry in Zizou

Domenech, ki je bil francoski selektor od 2004 do 2010, ni pozabil niti na legendi francoskega nogometa, Thierryja Henryja in Zinedina Zidana. Prvi je po njegovem mnenju resda pomagal svoji državi, da se je uvrstila na SP 2010, pa čeprav je gol v dodatnih kvalifikacijah proti Irski dosegel z roko, vendar je s tem pokvaril svojo podobo nogometnega idola. Zidanov udarec z glavo v prsa Marca Materazzija v finalu SP 2006 pa je, po Domenechovem mnenju, Francijo stal uspeha: "Zidane je žrtvoval uspeh ekipe zaradi lastnega ponosa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.