Šport
26 ogledov

Ziigmund in Kimi iz oči v oči

Žurnal24 main
So dvoboji Ilarija Ziigmunda Sahamiesa in Kimija Räikkönena res le še prijateljski? Po poročanju nekaterih finskih medijev naj ne bi bilo več tako. Napoveduje se njun heads-up.

Dvoboji, ki med obema finskima zvezdnikoma potekajo v spletnih poker sobah, naj bi že zdavnaj prerasli okvirje prijateljske igre, po nekaterih podatkih pa naj bi se v njunih obračunih zdaj obračale tudi že zelo visoke vsote. Finski tabloid Seiska namreč poroča o tem, da naj bi Ilari Ziigmund Sahamies in svetovni prvak formule 1 iz leta 2007 Kimi Räikkönen svoje dvoboje zdaj prenesla tudi v resnični svet. Tako naj bi se konec meseca junija zvezdnika v Helsinkih pomerila v zelo dragem obračunu, v katerem je zamenjalo lastnika več 100.000 € .

Pobudnik dvoboja naj bi bil Ziigmund, ki je Ledenega moža izzval na heads-up dvoboj, katerega pa naj bi, kot poroča finski tabloid, začel dokaj slabo in Räikkönenu že po nekaj igrah prepustil skoraj pol milijona evrov, ki pa naj bi si jih v nadaljevanju večera priigral nazaj.

Ko so pri istem tabloidu Räikkönena nato poprosili za izjavo, je priznal, da je res navdušen pokeraš, a naj se v igrah med njim in Ziigmunom niti približno ne bi vrteli taki zneski. Bistvo njunih dvobojev naj bi bilo predvsem tekmovanje med dvema zvezdnikoma, medtem ko je denar v njunih obračunih postranskega pomena, kot je povedal dirkačev menedžer, pa naj bi fanta igrala le za nekaj evrov.

To zgodbo je sicer potrdil tudi Ziigi, a glede na to, da je Räikkönen samo v letu 2008 zaslužil več kot 30 milijonov, lani pa je bila ta številka le za nekaj milijonov nižja, Sahamies pa se le redko odpove dobri in donosni igri, je skorajda težko verjeti, da fanta igre nista popestrila tudi z nekoliko višjimi stavami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.