Šport > Zimske olimpijske igre 2018
286 ogledov

Kranjec: Čutim pritisk, a ...

Žan Kranjec Epa Kranjec je s tretjim mestom na lanskem veleslalomu v Alta Badii dosegel najboljšo uvrstitev v karieri.
Tehnični spored moškega programa v alpskem smučanju se bo v nedeljo začel z veleslalomom.

Naslov olimpijskega prvaka bo v veleslalomu branil Američan Ted Ligety, svoj prvi olimpijski nastop pa nestrpno pričakujeta oba Slovenca, Štefan Hadalin, ki je v Pyeongchangu že nastopil v kombinaciji, in Žan Kranjec. Slovenska javnost veliko pričakuje predvsem od slednjegaa. Sodeč po rezultatih v zadnjih dveh sezonah nekateri menijo, da bi lahko posegel v boj za medalje.

"Da ljudje razmišljajo o kolajnah, se mi zdi povsem razumljivo, z njimi se celo strinjam. Zagotovo nisem glavni favorit za odličja, če pogledamo letošnjo sezono, pa sem gotovo med kandidati za uvrstitev med prve tri. Po drugi strani pa se s tem ne obremenjujem, poskušam se osredotočiti le na smučanje. Nekaj pritiska čutim, a ga poskušam odmisliti. Zagotovo si želim dobrega rezultata, vem, kaj moram storiti, razmišljati o morebitnih uvrstitvah pa ni ena izmed njih," je povedal Kranjec.

S čim bi bil zadovoljen in s čim razočaran, ne more reči: "V prvi vrsti želim na progi dati svoj maksimum, zagotovo pa si vsak na olimpijskih igrah želi osvojiti medaljo. To pa ne pomeni, da bom razočaran, če je ne bom osvojil."

Ester Ledecka "Kako?" Zgodovinsko! Šport Izjemno presenečenje na SVSL, čestitali že napačni

Za Kranjca je to udarna disciplina na olimpijskih igrah. Na samem prizorišču je že nekaj časa, progo in razmere na njej je dobro spoznal, treningi so mu uspeli, prav tako pa mu je ustrezalo dejstvo, da se okrog njega ni dvigalo veliko prahu. Ni imel niti veliko obveznosti do medijev, trenerji so ga dobro varovali, še napovedana novinarska konferenca, ki jo naj bi imel, je zaradi proslave odličja Jakova Faka odpadla.

"To mi je ustrezalo. Za samo tekmovanje je boljše, če ne zaznavamo toliko zunanjih dejavnikov, motečih šumov. Res sem že nekaj časa tu, a sem se povsem posvetil treningu. Vse je šlo po načrtu, počutim se dobro, mislim, da sem dobro pripravljen in v dobri formi. Na zadnji tekmi svetovnega pokala se sicer nisem dobro odrezal, imel sem slab dan, tudi razmere mi niso ustrezale, prepričan pa sem, da bo jutri boljše," je dejal slovenski up.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Razmere na progi in podlago je dobro spoznal, meni, da mu ustreza. "Podlaga je specifična, je zelo agresivna, povsem drugačna kot v Evropi. Marsikdo bo na njej doživel šok oziroma se na njej ne bo znašel, jaz verjamem, da se bom," je optimističen veleslalomskih specialist, ki natančnejših podatkov o postavitvi proge še nima, verjame pa, da bo prava veleslalomska, primerna olimpijskim igram.

"Vem, da prvo vožnjo postavlja Francoz. Sicer nikoli ne veš, kako in kaj, a malo že pričakujemo, kakšna bo. Ponavadi jo postavi v mejah normale, ne preveč zaprto in ne preveč naravnost. To pa imam najraje," je še eno dobro stvar izpostavil 25-letni smučar iz okolice Ljubljane.

Ester Ledecka Nič ji ni bilo jasno Šport "Prosim, ne preveč vprašanj!"

"Glavni favoriti so standardni. Marcel Hirscher, Alexis Pinterault in Henrik Kristoffersen. Težko je reči, ali imata prva dva kakšno prednost, ker sta tukaj že tekmovala. Po eni strani je to bolje za prilagoditev na teren, po drugi strani pa se ne morejo posvetiti treningu druge discipline. Za omenjeno trojico pa nas je še nekaj dobrih fantov, ki lahko pridemo med tri najboljše. Po mojem kakšnih velikih presenečenj ne bo, do medalje pa vseeno lahko pride kdo, ki na stavnicah ne kotira najvišje," je še dejal Kranjec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice