Šport > Zimske olimpijske igre 2018
10721 ogledov

Shiffrinova: To me bo spremljalo dolgo časa

mikaela shiffrin Epa
Kraljica belih strmin je bruhala pred začetkom tekme v njeni paradni disciplini.

Za največji šok petkovega tekmovalnega programa v alpskem smučanja na olimpijskih igrah v Pyeongchangu je poskrbela daleč najboljša smučarka na svetu Mikaela Shiffrin, ki je ostala brez slalomskega odličja.

Mikaela Shiffrin slalom OI 2018 Slalom (Ž) Šport Frida je kraljica, poraz Shiffrinove

Olimpijska slalomska prvakinja iz Sočija (2014) je tekmo končala na četrtem mestu. Zlato je osvojila Švedinja Frida Hansdotter, srebro Švicarka Wendy Holdener, bron pa Avstrijka Katharina Gallhuber.

Mikaela Shiffrin je poskušala postati prva alpska smučarka ali smučar v zgodovini, ki bi ubranil/-a slalomsko olimpijsko zlato.

Američanka, ki v slalomu že nekaj časa nima prave konkurence, jo pred začetkom tako težko pričakovane slalomske tekme objemala straniščno školjko. Slabost pa ni bila posledica virusnega obolenja, temveč nervoze.

"Ne, samo živci," je športno priznala 22-letnica, ki je imela v lanski sezoni pogosto težave z živci, zato neljubemu dogodku ni posvečala velike pozornosti. Kot je priznala sama, je kolajno zapravila na stezi.

mikaela shiffrin | Avtor: Epa Epa

"V prvi vožnji nisem imela nobenega občutka. Nimam pojasnila. Premagala sem samo sebe. Nisem čutila, da sem kos izzivu. To je veliko razočaranje, ki me bo spremljalo dolgo časa," je povedala Američanka, ki se je dan prej okitila z veleslalomskim zlatom. 

"Namesto da bi se osredotočila in smučala tako, kot znam, sem bila zadržana. Poskušala sem narediti nekaj posebnega, čeprav to sploh ni bilo potrebno. Morala bi le smučati po svojih najboljših močeh," je obžalovala.

"Imela sem grozen občutek. Kot da bi se zastrupila s hrano. Na ogrevanju sem smučala dobro. Ko se je začela tekma, nisem bila prava."

Mikaela Shiffrin

K nekoliko slabši predstavi naj bi pripomogel pester urnik tekem alpskega smučanja, kar je posledica odpovedi zaradi vremena. "Obstaja razlog, zakaj imajo na OI med tekmami dan premora," je zgoščen urnik okrcala smučarkina mama Eileen. "Za dobitnike kolajn je dan zelo stresen in izčrpljujoč," je dodala.

Veleslalom (Ž) Šport Mazejeva dobila naslednico, neroden padec Drevove

Shiffrinova je priznala, da je bil včerajšnji dan zelo čustven. "Skoraj preveč. Morala bi ohraniti stabilno psihološko energijo, vendar mi to ni uspelo. Z ekipo bomo poskušali ugotoviti, kaj se je zgodilo, da bi se temu lahko izognila v prihodnosti."

mikaela shiffrin | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 5
  • optimist11 20:57 16.februar 2018.

    Tekmovanje v vseh disciplinah jo je izmučilo že predOI. Sedaj lahko ocenjujemo veličino Mazejeve in njene fantastične uspehe.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:57 16.februar 2018.

    No me veseli,da je tole malo ameriško govno končno enkrat začela delat napake in ji je tole načelo njeno naduto vedenje in samozavest!!

Sorodne novice