Šport > Zimski športi
758 ogledov

Bertoncelj spregovoril o stanju Petra Prevca

gorazd bertoncelj Gorazd Bertoncelj
Konec tedna se bo po odpadlem vikendu v nemškem Titisee-Neustadtu nadaljevala 40. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Skakalci se bodo zbrali v švicarskem Engelbergu, med njimi pa bo prvič po poškodbi nastopil tudi najboljši slovenski skakalec vseh časov, Peter Prevc, je danes potrdil selektor reprezentance Gorazd Bertoncelj. V začetku tedna je Bertoncelj v Planico poslal skakat Jerneja Damjana in Petra Prevca; slednjega zgolj zato, da je sploh prvič preizkusil pristanek na sneženo podlago, pa četudi le na srednji, 90-metrski skakalnici pod Poncami, saj velika, 120-metrska Bloudkova velikanka še ni pripravljena.

peter prevc Na trening Šport Peter Prevc v Planico, če bodo pripravili skakalnice

"Vse je potekalo normalno, brez posebnosti. V Planici sta pod vodstvom Janija Grilca na 90-metrski skakalnici trenirala Peter Prevc in Jernej Damjan, pa tudi Žak Mogel, ki je v trenažnem procesu mladinske reprezentance. Drugi fantje so včeraj še skakali v Kranju na 120-metrski napravi, danes jih čaka še kondicija, jutri gremo že na pot proti Švici," je povedal selektor slovenske vrste, ki bo poleg Petra Prevca v Engelberg odpeljal še Timija Zajca, Domna Prevca, Anžeta Laniška, Žaka Mogela, Jerneja Damjana in Tomaža Nagliča; doma bo ostal Bor Pavlovčič.

A vse oči bodo tokrat, hočeš - nočeš, uprte v Petra Prevca, ki se vrača v svetovni pokal po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe. Bertoncelj pravi, da so kakršne koli napovedi preuranjene, saj Petru glede na tekmece manjka še veliko skokov. "Trenutno je nekje na 30 odstotkih po številu opravljenih skokov. Peter jih je nabral približno 170, medtem ko so preostali reprezentanti že pri številkah 550, 600. Poleg tega že nekaj časa ni skakal na 120-metrski skakalnici. A ne glede na to, s tem, kar kaže, smo zadovoljni," je povedal glavni trener reprezentance in v smehu dodal: "Reprezentančnih kolegov po številu skokov do konca sezone res ne bo ujel. Morda pa bo zdaj toliko bolj lačen skokov."

Za svojega varovanca, ki ga v reprezentanci že z nestrpnostjo pričakujejo, si želi predvsem čim mirnejši vstop v sezono. "Zanj si želim, da pokaže tisto, kar je delal na treningih. Zgolj to. V prvi fazi gre tako in tako le za psihološko igro, želim si, da ne bi skušal izsiljevati rezultata. Prepričan sem, da bo dobro steklo," je še menil Bertoncelj in dodal, da bo po njegovem Peter Prevc pomemben člen slovenske ekipe že v startu. Še najbolj se je napovedi približal z izjavo, da Peter v tem trenutku prav nič ne zaostaja za kolegi v reprezentanci, izpostavil pa je Timija Zajca in njegovega mlajšega brata Domna Prevca, ki sta bila to sezono na robu stopničk: "Recimo, da Peter v tem trenutku v primerjavi z našimi fanti prav nič ne zaostaja na treningu."

Gregor Schlierenzauer Katastrofalna forma Šport Legendarni smučarski skakalec si bo po slabem uvodu vzel premor
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.