Šport > Zimski športi
1154 ogledov

Prevc presegel vsa pričakovanja

domen prevc Epa
Najmlajši izmed bratov Prevc je najlepše presenečenje uvodnega dela letošnje sezone.

Domen Prevc, ki je prvo postojanko svetovnega pokala smučarskih skakalcev v Wisli zaradi ne dovolj dobre pripravljenosti izpustil, je bil nato v Ruki in Nižnjem Tagilu najprijetnejše "odkritje" uvoda v poolimpijsko zimo. Devetnajstletnik je na Finskem dvakrat stal tik za zmagovalnim odrom in se odkrito spogledoval z devetimi stopničkami v karieri.

Najmlajši med brati Prevc je s svojimi dobrimi nastopi presenetil ne le okolice, temveč tudi sebe, še zlasti, ker so v strokovnem taboru pred začetkom zime dejali, da še ni dovolj dobro pripravljen za svetovni pokal, tudi sam je bil do svoje forme pred prvimi tekmami precej samokritičen. Priložnost, ki jo je dobil v Kuusamu, kjer je pred dvema letoma že zmagal, je nato izkoristil na najboljši možen način.

"V Ruko sem se odpravil z mislijo, da če se mi bo uspelo uvrstiti med trideseterico, bom lahko zadovoljen. A velike skakalnice mi ustrezajo, ustreza mi tudi mraz, dobro se počutim, tako da sem zelo zadovoljen z dosežki. Pa tudi presenečen," je dejal Prevc na druženju z novinarji v Laškem in priznal, da je morda pred začetkom sezone res preveč dajal vtis, kot da je vse slabo, da še ni dovolj nared.

"V vrhunskem športu moraš biti vedno samokritičen, ves čas moraš brskati in iskati rešitve, kako si lahko še boljši, kako lahko še boljše skočiš in tudi sam nameravam še naprej razmišljati in delati v tej smeri. Z rezultati sem zadovoljen, s svojimi skoki pa še ne, ker vem, da so lahko še precej boljši," je poudaril mladi skakalec in v smehu pojasnil, kje tiči skrivnost njegovega navideznega ogromnega napredka v tednu dni od Wisle do Kuusama.

"Morda sem pred zimo res dajal vtis, da sem nekako v krizi, da sem zanič. In takrat moji skoki v primerjavi z drugimi res niso bili na pravi ravni. A ko sem enkrat prišel na večjo skakalnico, sem bil tudi sam presenečen, da gre vse skupaj tako hitro v pravo smer. Vendar sem se tudi sam rajši držal nazaj, da to še ni to, kar od sebe pričakujem, da je treba še veliko izboljšati. To me je nekako pripeljalo do četrtega mesta in v tej smeri bom šel zdaj naprej v nadaljevanje sezone," je dejal skakalec kranjskega Triglava.

"V svojih skokih imam še precej rezerv, zato sem bolj zadovoljen z dosežki kot s skoki, a vseeno bi bil lahko bolj zadovoljen, če bi bili moji skoki na najvišji ravni, pa četudi bi bil, na primer, deseti. A upam, da bom zdaj le še stopnjeval formo," je še dejal Domen Prevc, ki je s svojimi predstavami navdušil tudi starejšega brata Petra Prevca. Ta je za zdaj tekme še spremljal z domačega naslonjača, že v Engelbergu pa se bo po poškodbi tudi sam vrnil v svetovni pokal.

Peter Prevc: "Domen me je navdušil"

"Domen me je zelo pozitivno navdušil in presenetil. Ko je šel od doma na tekme, si nisem mislil, da bo dosegal tako dobre rezultate, kot jih nato je. Res me je pozitivno navdušil. In ne le na Finskem. Tudi na zadnjih tekmah v Rusiji je spet dobro odskakal in me je spet pozitivno presenetil. Upam, da bo samo tako nadaljeval," je nastope mlajšega brata pospremil najboljši slovenski skakalec vseh časov, Peter Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice