Šport > Zimski športi
317 ogledov

Štirje orli v finalu, najboljši Zajc

Timi Zajc
Od Slovencev najboljši Timi Zajc.

Nižni Tagil gosti četrto posamično tekmo smučarjev skakalcev. Tudi tokrat je v prvem skoku največ pokazal Japonec Rjoju Kobajaši, ki je na zadnjih dveh tekmah v Ruki nanizal dve zmagi in tako zanesljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Po prvi seriji se mu je najbolj približal Poljak Pjotr Žyla, ki je zaostal za dve točki in pol, tretji pa je bil Norvežan Johann Andre Forfang še z 1.9 točke manj. Od slovenskih orlov je bil najboljši Timi Zajc na sedmem mestu, prvi dober skok v sezoni pa je uspel tudi veteranu Jerneju Damjanu, ki je zasedel 9. mesto.

Nekoliko slabše kot na Finskem se je odrezal Domen Prevc s 23. mestom, Anže Lanišek je bil 24. Brez finala je ostal Žak Mogel kot 50., že v kvalifikacijah sta obtičala Tomaž Naglič in Bor Pavlovčič.

V finalni seriji je največ pokazal Forfang. S tretjega mesta po prvi seriji se je s 126 in 130,5 metra dolgima skokoma na koncu prebil na vrh, za njim sta končala Žyla in vodilni po prvi seriji Kobajaši. Poljak je zaostal le za dve desetinki, Japonec pa 2,4 točke. 

Zajc je v finalu za eno mesto poslabšal svojo uvrstitev, precej je napredoval Prevc, ki je bil na koncu 14., nazadoval pa Damjan, ki je osvojil 12 točk za 19. mesto. Lanišek je bil 25.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 18:18 01.december 2018.

    In za danes je Stare odsmrkal in odhrkal svoje poslanstvo ob spremljavi svojega Gabrijela . Sramota za RTVS ! Me pa zanima ali varuhinja RTV gledalcev gleda športne prenose kjer omenjeni izvaja svoje neartikulirane glasove .