Šport > Zimski športi
565 ogledov

Prve stopničke za Slovenke v tej zimi

Ema Klinec
Odlična predstava slovenskih skakalk.

Na drugi tekmi sezone so se v prvi seriji izkazale tri Slovenke, ki so se prebile v prvo deseterico. Ema Klinec je bila tako po prvem skoku četrta, le mesto za njo pa je zaostala Nika Križnar. Na rob najboljših deset se je uvrstila Urša Bogataj. 

Pred finalno serijo je presenetljivo vodila Rusinja Lidija Jakovljeva, druga je bila v Lillehammerju domačinka Maren Lundby, tretja pa zmagovalka petkove tekme Nemka Juliane Seyfarth. Klinčeva je za prvim mestom zaostajala za 4.5, za drugim za 4.1 in za tretjim za 2.8 točke. Zaostanek Križnarjeve je bil še dve točki večji.

V finalno serijo sta se kot 28. uvrstili še Maja Vtič in kot 25. Jerneja Brecl. Brez uvrstitve je ostala Japonka Sara Takanaši, ki so jo diskvalificirali zaradi nepravilnega dresa. 

Vtičeva in Breclova sta v drugo nekoliko popravili svoji uvrstitvi, prva je na koncu zasedla 26., druga pa 24. mesto, za dve mesti pa sta kasneje nazadovali Bogatajeva in Križnarjeva. Sledil je odličen skok Klinčeve, ki je nato za sabo pustila tudi Seyfarthovo. Nemka je zaradi dolgega skoka mlade Slovenke nastopila z nižjega zaletnega mesta. Lundbyjeva in Jakovljeva sta zaradi tega kljub krajšima skokoma od Klinčeve obdržali svoji mesti.

Ema Klinec je prišla do prvih slovenskih stopničk v tej zimi, Križnarjeva je bila sedma, Bogatajeva 12.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.