Šport > Zimski športi
461 ogledov

Bližajoče se tekme smučarskih skokov odpovedane

Titisee-Neustadt Reševalni pas/Twitter
Vreme zagodlo tudi prirediteljem tekem v nemškem Titisee-Neustadtu.

Mednarodna smučarska zveza je zaradi neprestanega deževja in visokih temperatur odpovedala bližnje tekme v smučarskih skokih za svetovni pokal v nemškem Titisee-Neustadtu. V Nemčiji je bila za soboto načrtovana ekipna moška tekma, za naslednji dan pa posamični tekmi v moški in ženski konkurenci. 

Slovenski reprezentanci v smučarskih skokih pa sta v Laškem medtem strnili vtise po uvodnih postojankah v svetovnem pokalu - Wisli, Ruki in Nižnem Tagilu skakalcev ter Lillehammerju skakalk. V obeh taborih so po prvih tekmah zadovoljni in optimistično zrejo proti nadaljevanju sezone.

Glavni trener moške reprezentance Gorazd Bertoncelj, ki je na poti iz Laškega izvedel novico o odpovedi, je dejal, da bodo ta konec tedna tako ostali brez skokov na snegu, saj so temperature še previsoke, da bi v Planici uredili 120-metrsko skakalnico. Skakalci bodo tako vadili kar v Kranju na plastiki. "A v nedeljo, ponedeljek je napovedano znižanje temperatur, zato prosimo 'boga Jelka' (Gros, direktor Planice, op. p.), da bi nam pod Poncami najprej uredili 120-metrsko skakalnico, ki jo res krvavo potrebujemo," je na prvega moža planiškega športnega centra apeliral Bertoncelj.

Karavana svetovnega pokala se bo po premoru, pri Fisu sicer še iščejo nadomestno prizorišče za Titisee-Neustadt, a ta konec tedna tekem skoraj zagotovo ne bo moč nadomestiti, nadaljevala v Švici, ko se bo ekipi za Engelberg po dolgotrajnem premoru pridružil tudi slovenski šampion Peter Prevc.

Poleg te vzpodbudne novice so v moškem taboru danes v Laškem razkrili še eno dobro vest. "Danes smo izvedeli veselo novico, da je zeleno luč za vrnitev na skakalnice dobil tudi Tilen Bartol, ki bo lahko začel skakati naslednji teden, tako da računamo, da bo v kratkem nared za svetovni pokal. Na prve tekme se nato v Engelbergu vrača tudi Peter (Prevc, op. p.) in verjamem, da je dovolj dobro pripravljen, da bo uspešno nastopal," je dejal glavni trener, ki je ozrl tudi na uvodne tekme.

"Iz Rusije smo se vrnili z mešanimi občutki. S prvo tekmo smo bili zadovoljni. Na obeh tekmah smo imeli enega skakalca v igri za stopničke, a se nam ni izšlo. V soboto smo naredili dober ekipni rezultat, na nedeljski tekmi pa smo izvedli slabše skoke, malo smo imeli tudi smole z vetrom in ni se nam izšlo. A gremo naprej," je vtise strnil Bertoncelj.

Domen Prevc Smučarski skoki Šport Domen Prevc s stopničk daleč nazaj

Prvo ime moške vrste Domen Prevc, ki je uvod v Wisli izpustil, ekipi pa se je priključil v Ruki in blestel z dvema četrtima mestoma, je zadovoljen s pripravljenostjo. "Moja forma se počasi stopnjuje, vse se giblje v pravo smer. V to smer je treba nadaljevati. Z rezultati sem zadovoljen, s svojimi skoki pa še ne. Še veliko je prostora za napredek," je dejal najmlajši od bratov Prevc, njegov starejši brat Peter pa že z nestrpnostjo pričakuje vrnitev v svetovni pokal.

Načrtoval je, da bo Nemčijo še izpustil, tekme so zdaj tako in tako odpadle, do Švice pa bo že nabral okoli 150 skokov, kar naj bi bilo dovolj za test v svetovnem pokalu. "Po nekaj tekmah, ki sem jih gledal doma iz udobnega naslonjača, se bo spet treba podati v boj. Po eni strani to že nervozno čakam, po drugi pa sem lepo umirjen, glede na to, da je že kar veliko stvari pripravljenih za pot v Švico," je dejal povratnik po poškodbi.

Vtise s prve postojanke so povzpeli tudi v ženskem taboru. "Seveda smo zadovoljni, ker smo osvojili stopničke. A pričakovali smo še nekaj več. Upajmo, da bomo na naslednjih stopničkah sneli še kakšno višje mesto," je dejal glavni trener ženske vrste Zoran Zupančič.

Ema Klinec Ekipni uspeh Šport Prve stopničke za Slovenke v tej zimi

Prvo ime ženske ekipe je državna prvakinja in druga najboljša skakalka poletne velike nagrade Ema Klinec. "Za menoj so tri tekme, kar nekaj skokov. Videla sem, kje sem lahko z najboljšimi skoki, kjer sem lahko z dobrimi. To je tisto, kar moram pokazati, da pridejo stopničke. Videla sem, kje sem, a tudi to, kaj vse še lahko popravim," je dejala Klinčeva, ki je bila že večkrat na zmagovalnem odru, a nikoli se ni še zavihtela povsem na vrh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.