Šport > Zimski športi
704 ogledov

"Bilo je na meji sprejemljivega"

ilka štuhec Epa
Ilka Štuhec je po šestem mestu na smuku v Garmisch-Partenkirchnu osvojila še 20. mesto na superveleslalomu.

Na progi Kandahar jw zmagala Švicarka Corinne Suter. Ilka Štuhec je že takoj v cilju vedela, kaj je šlo narobe. "Seveda sem takoj po prihodu v cilj vedela, kaj je šlo narobe. Sama linija vožnje je bila sicer dobra, bila pa sem preveč zadržana, sploh nisem 'pošteno zasmučala', pač pa le držala idealno linijo," je peti superveleslalom sezone ocenila Štuhčeva.

"V Garmischu mi je končno znova uspel dober smuk, zelo sem zadovoljna s smukaških delom. Superveleslalom pa je v tem trenutku zame še vedno večji izziv, tudi danes je bilo tako," je še dodala edina slovenska predstavnica na tekmah svetovnega pokala v hitrih disciplinah, ki jo do novih tekem v švicarski Crans Montani čaka nekaj malega počitka in nov sklop treningov.

"Proga je bila pravzaprav na meji sprejemljivega. Trenerji in spremljevalci sploh nismo mogli biti na progi. Ledene ploskve, agresiven sneg, ponekod dober oprijem, spet drugje zelo slab, zato je bilo toliko zdrsov. Če dodam še, da je bila vidljivost optimalna samo v senci, lahko zaključim, da so bile razmere za smučanje res težke. V zadnjih petih letih v tem smislu ni bilo prav veliko težjih tekem. Tudi zato odstopi in poškodbe. Veseli smo, da se je za našo Ilko v tem smislu dobro izšlo. To so tiste tekme, ki jih je potrebno 'preživeti', vzamejo ogromno energije," pa je težke pogoje na Kandaharju opisal izkušeni Aleš Sopotnik, ki je v Ilkini ekipi serviser in pomočnik trenerja.

Ilka Štuhec Super-G Šport Ilka v ozadju, grd padec domače favoritinje

Najbolj zadovoljna s koncem tedna v Bavarskih Alpah je Švicarka Suterjeva, ki si je po smukaški rdeči majici nadela še superveleslalomsko. Trenutno vodilni smučarki v skupnem seštevku obeh hitrih disciplin sta družbo na superveleslalomskih stopničkah delali Avstrijka Nicole Schmidhofer in rojakinja Wendy Holdener.

Ženski del svetovnega pokala se bo naslednji konec tedna (15. in 16. februarja) z veleslalomom in slalomom nadaljeval v Kranjski Gori. Zlato lisico so zaradi slabega stanja na progi in predvsem neugodne vremenske napovedi s Štajerske preselili na Gorenjsko. V Podkorenu bodo ženske tekme svetovnega pokala gostili že osmič, nazadnje so smučarke na tekmah svetovnega pokala tam tekmovale pred dvema letoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.