Šport > Zimski športi
85 ogledov

Čater tokrat pred Klinetom

Martin Čater
Martin Čater se je uvrstil na rob petnajsterice.

Avstrijec Vincent Kriechmayr je zmagovalec drugega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku v Koloradu. Drugo mesto je zasedel zmagovalec uvodne tekme v kanadskem Lake Louisu Norvežan Kjetil Jansrud. Tretji je bil še en Avstrijec Hannes Reichelt. Za najboljši slovenski dosežek je s 15. mestom poskrbel Martin Čater.

Šestindvajsetletni Kriechmayr je sicer osvojil svojo premierno zmago v svetovnem pokalu, potem ko je bil doslej trikrat na stopničkah. V Beaver Creeku doslej ni bil boljši od desetega mesta. Startal je kot tretji, progo je prevozil s časom 1:09,71 minute. Najbolj se mu je približal najboljši superveleslalomist minule zime Jansrud, ki je zaostal 23 stotink sekunde. Reichelt se je na progi zadržal še eno desetinko več, kar je zadoščalo za najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Od slovenske četverice na startu drugega superveleslaloma v sezoni se je najbolj izkazal Čater, ki bo 20. decembra dopolnil 25 let. Celjan je bil na prvem superveleslalomu v sezoni v Lake Louisu 23., tokrat pa je s prepričljivo in tekočo predstavo osvojil 15. mesto, za najboljši osebni dosežek na tekmah v Beaver Creeku. Pred dvema letoma je bil na tem prizorišču svetovnega pokala 18., prav tako na superveleslalomu.

Čater je nastopil s startno številko 22, ob prihodu v cilj je njegov zaostanek, 1,29 sekunde, zadoščal za takrat 13. čas. Do konca sta ga prehitela le še dva tekmovalca. Pred njim se je s številko 20 na progo pognal izkušenejši Boštjan Kline, ki pa je na progi delal preveč napak. Zaostanek 1,98 sekunde v cilju je pomenil takrat 17. mesto, do konca pa je izgubil še 12 mest za končni 29. dosežek superveleslalomske preizkušnje. Na superveleslalomu v Lake Louisu je bil 19.

Kjetil Jansrud SVSL Šport Pri točkah znova Kline in Čater

Klemen Kosi, nastopil je takoj po prvi trideseterici s številko 32, je na enem od zavojev zamudil naslednja vrata ter po napaki odstopil. Zadnji slovenski nastop je bil pri številki 55, ki jo je nosil Tilen Debelak (42.; +2,53), ki je uvrstitev med najboljših trideset zamudil za 44 stotink sekunde.

V Beaver Creeku bo v soboto na sporedu smuk s petimi Slovenci na startu, četverici danes nastopajočih se bo pridružil še Miha Hrobat, v nedeljo pa bo sledil še veleslalom z dvema Slovencema na startu Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom.

Po štirih tekmah je na vrhu skupne razvrstitve v boju za veliki kristalni globus Jansrud z 225 točkami, drugi je Kriechmayr (-67), tretji Norvežan Aksel Lund Svindal (-80). V superveleslalomskem seštevku je prav tako vodilni Jansrud, ki ima 51 točk naskoka pred Kriechmayrjem.

Čater in Kline sta edina Slovenca z osvojenimi točkami svetovnega pokala v novi sezoni. V skupnem seštevku je Čater na 28. mestu, Kline pa je 34., medtem ko je v posebnem superveleslalomskem seštevku Čater 19., Kline pa 25.

Rezultati so TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.