Šport > Zimski športi
24 ogledov

Damjan: "Dolgo sem čakal ta dan"

Peter Prevc in Jernej Damjan EPA
Slovenski skakalci so na drugi tekmi na Japonskem prvič v zgodovini zasedli prva tri mesta. Najbolj zadovoljen je bil Jernej Damjan, ki se je veselil premierne zmage v svetovnem pokalu in postal deseti Slovenec z zmago v smučarskih skokih.

"Seveda sem več kot presrečen. To je moja prva zmaga v svetovnem pokalu. Dolgo sem čakal na ta trenutek. Imel sem nekaj sreče z vetrom, kar sem znal izkoristiti. Kaj bo na moštveni tekmi v Sočiju? Ne vem. Treba bo počakati. Vsekakor pa bo potrebno za uspeh opraviti osem dobri skokov," je po drugi japonski tekmi povedal slovenski junak Jernej Damjan, ki je šele v zadnjem času našel formo iz poletne sezone.


Peter Prevc, ki je z drugim mestom krepko povečal naskok pred zasledovalci v skupnem seštevku svetovnega pokala je tokrat stopničke v drugi seriji naskakoval iz devetega mesta: "Pogoji so bili spet dobri. To je redkost tu v Sapporu. V prvem skoku sem naredil napako. Vedel sem, kaj moram popraviti, zato sem z rezultatom in drugim skokom zelo zadovoljen."

Zadovoljen je bil tudi tretji Robert Kranjec, ki je v letošnji sezoni končno stopil na stopničke na tekmi posameznikov: "Sam nisem imel preveč sreče z vetrom, pa še nalet so nižali. To ni bilo v mojo korist, a se nad včerajšnjim četrtim in današnjim tretjim mestom ne morem pritoževati. To je zelo dober rezultat pred Olimpijskimi igrami."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.