Šport > Zimski športi
39 ogledov

Prevc: "Sreča s špuro na smešni tekmi"

sport 13.01.14, Peter Prevc, novinarska konferenca po uspehih smucarskih skakalc Anže Petkovšek
Po novem uspešnem koncu tedna za slovenske predstavnike v smučarskih športih so na SZS spet pripravili sprejem za skakalce, ki se jim je pridružila tudi tekačica Fabjanova.

Smučarska zveza Slovenije je po uspehih, ki jih smučarski skakalci nizajo iz tedna v teden, spet pripravila sprejem, potem ko so Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jernej Damjan in Peter Prevc poljsko turnejo končali z ekipno zmago in drugim mestom Prevca na posamični tekmi. Tokrat se jim je pridružila tudi smučarska tekačica Vesna Fabjan.

Slovenski skakalci so manj kot tri tedne pred začetkom zimskih olimpijskih iger v Sočiju vnovič blesteli v Zakopanah, kjer so zmagali na moštveni tekmi in si priborili še šesto ekipno zmago v svetovnem pokalu, skupno pa dosegli že 41. zmago za slovenske skoke. Na zadnji generalki pred ZOI v Sočiju so z drugo ekipno zmago to sezono potrdili vlogo favoritov za olimpijske kolajne.

Janus: "Forma gre navzgor"

"Zelo sem vesel, da sta nam na poljski turneji uspeli predvsem dve stvari: da smo zmagali na ekipni tekmi in da gre forma vseh fantov navzgor," je na sprejemu poudaril glavni trener reprezentance Goran Janus.

Obenem so na napravi Wielka Krokiew ubranili lansko slavje, le da je lani skakal Jaka Hvala namesto Jerneja Damjana. Slednji je povsem upravičil zaupanje glavnega trenerja in si z dobrimi predstavami v zadnjem času ob Prevcu, Kranjcu, Tepešu in Hvali že priboril peto, zadnjo vozovnico za odhod v Soči.

Damjan: "Moji skoki so konstantni"

"Najbolj sem zadovoljen s tem, da so moji skoki konstantni, da tudi na treningih ni bilo odstopanja. Do olimpijskih iger ni več veliko časa za razmišljati. Res sem vesel, da grem v Soči, saj je bil to moj cilj že od lanske sezone. Upam, da bom zadržal dobro pripravljenost; prej nas čakata še dva skakalna vikenda v Saporu in Willingenu," je dejal Damjan.

V nedeljo pa je na posamični tekmi, ki so jo nekateri zaradi težav z dežjem in vetrom označili za pravo farso, vnovič blestel Prevc, ki se je najbolje znašel v izjemno težkih razmerah in po odpovedi finalne serije prišel do svojih sedmih posamičnih stopničk v karieri. Poleg tega se je po novem uspehu v skupnem seštevku pokala povzpel na tretje mesto. "Tekma je bila res kar malo smešna. Močno je deževalo, zaletna smučina se je povsem sesula, tako da smo imeli skakalci zelo različne hitrosti. Sam sem imel srečo, da so 'špuro' ravno pred mojim nastopom dobro uredili," je dejal Prevc.

Vesna: "Ta konec tedna se mi je vse poklopilo"

Denise Herrmann Kikkan Randall Vesna Fabjan sprint smučarski teki Szklarska Pore | Avtor: EPA EPA
Minuli vikend je za veselje v taboru smučarskih tekačev poskrbela Fabjanova, ki je na sprintu v poljski Szklarski Porebi zasedla tretje mesto. Fabjanova po številnih težavah z zdravjem na Poljskem ni pričakovala vrhunskih izidov, na koncu pa se je povzpela celo na stopničke.

"Najhuje je bilo minula dva tedna tekaške tekme gledati prek televizijskih zaslonov, ko veš, da si lahko tudi sam zraven. A zdravje je zatajilo in spet sem pristala na antibiotikih. Ta vikend pa se mi je res vse poklopilo. Uspel mi je super rezultat in končno je bilo nekaj sreče tudi na moji strani. Tekma je bila po vseh težavah res sanjska in nad pričakovanji," je dejala Fabjanova, ki je s tretjim mestom obenem tudi potrdila normo za nastop na zimskih olimpijskih igrah, ki se bodo 7. februarja začele v Sočiju.

Dežman in Hrgota čakata na Japonskem

Skakalce zdaj do olimpijskih nastopov čakata še tekmi v Saporu in naslednji teden v Willingenu. Janus bo v deželo vzhajajočega sonca ob poljskih junakih odpeljal še Tomaža Nagliča, kar v Saporu pa bosta počakala Nejc Dežman in Robert Hrgota, ki sta nastopala v celinskem pokalu. Jaka Hvala bo ta teden treniral v Planici in se reprezentanci pridružil v Willingenu. Smučarske tekače pa že v torek čaka državno prvenstvo, nato pa sledijo višinske priprave za Soči, je povedal vodja reprezentanc Marko Gracer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.