Šport > Zimski športi
60 ogledov

Damjan: Mišice mi niso delovale

jernej damjan facebook Facebook
Jernej Damjan je pojasnil okoliščine 75 metrov dolgega skoka na skakalnici v Lillehammerju, kjer so tekmo prekinili po 26 tekmovalcih.

Med 26 tekmovalci, ki so nastopili v prvi seriji tekme v Lillehammerju, je bil tudi izkušeni Jernej Damjan. Drugi slovenski tekmovalec po vrsti se je takoj po odskoku znašel v težavah, zato je zakrilil z rokami in pristal pri skromnih 75 metrih. 

Damjan je po tekmi razkril, da ga niso onemogočile vetrovne razmere, temveč premor, saj je moral zaradi slabih pogojev zapustiti startno klop. Po dolgem čakanju je dobil zeleno luč, a njegove noge niso bile pripravljene na skok.

''Da razložim, kaj je šlo danes narobe... Veter ni bil problem. Vsaj ne pri mojem skoku. Tako dolgo sem čakal na svoj skok, da so mi noge zaspale in v trenutku, ko sem se odločil, da tako ne bom mogel več skočiti, se je prižgala rumena luč. Ko si popolnoma zapet v skakalni opremi, ni najbolj udobno,'' je sporočil Damjan in dodal, da se je poskušal samo še rešiti.

''Ko sem prišel na mizo in začel odskok, mi mišice niso delovale. Takoj sem vedel, da se moram samo še rešiti. V prihodnosti bi bilo dobro, če bi bil maksimalni čas čakanja na skok strogo omejen,'' je še zapisal 33-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.