Šport > Zimski športi
83 ogledov

Damjanova želja, da bo fer, se ni izšla

Planica 2017 Saša Despot
Slovenski skakalci so po nizu zmag na posamičnih tekmah v Planici tokrat za las ujeli uvrstitev v prvo deseterico. Pretiranega zadovoljstva ni bilo.

Slovenski skakalci so v zadnjih letih blesteli na planiški velikanki, do zmag so prišli Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Peter Prevc. Slednji je tokrat poskrbel za najboljšo slovensko uvrstitev, bil je deseti. Do točk so prišli še Domen Prevc na 20., Anže Semenič na 21., Jernej Damjan na 22. in Jurij Tepeš na 26. mestu.

"Sem zadovoljen, čeprav sem v vsakem skoku naredil kakšno napako. V prvem v zraku, v drugem na odskočni mizi. Pustil sem nekaj metrov, a vsaj vem, kje so te napake in vem kaj popraviti," pa je dejal Jernej Damjan. Ta je bil tokrat četrti najboljši Slovenec na posamični tekmi, po nepisanem pravilu v slovenskem taboru pa naj bi tako nastopil na moštveni tekmi. "Upam, da bo fer. Tako kot skozi vso sezono," je dejal Damjan, ki pa ga nato glavni trener Goran Janus ni uvrstil v ekipo.

Prednost pred njim so dobili Tepeš, oba Prevca in Semenič. Slednji je os svojem nastopu menil: "V prvi seriji sem imel težave pri doskoku in sem izgubil veliko točk. Škoda. Drugi skok je bil soliden. Jaz sem kar zadovoljen. Vzdušje je v redu. Pozna se, da mi skakalnica leži, tudi z manjšo napako me nese daleč."

"Poskusni skok je bil že kar v redu, nato pa sem želel še nekaj dodati in se ni izšlo. Upam, da bomo stopnjevali rezultate. Za jutri si želim, da bi užival v poletih in delal normalne skoke. Da bobo tudi drugi rekli, da je varno skakal in je šlo. Zaenkrat mi sicer še ni uspelo pokazati, kaj znam," je razmišljal Domen Prevc.

"Današnja tekma je bilo ogledalo celotne sezone. Deseto mesto, deseti sem tudi v skupnem seštevku. Poleti so bili solidni, ni bilo pa presežkov. Ravno ti so mi manjkali, da bi spodaj še dodal kakšnih deset metrov. Naredil sem napake v zraku in tako prepustil tekmecem, da so pobrali dolžine," pa je svoj nastop ocenil skupni zmagovalec minule sezone Peter Prevc.

 

Komentarjev 3
  • Janez_53 08:45 25.marec 2017.

    Mislim, da Damjan nima popolnoma nobenega razloga karkoli očitati Janusu! Če mu Janus ne zaupa, ima za to gotovo tehten razlog! Karkoli izsiljevati v takšnem primeru je popolnoma nepošteno.

  • wester62 23:29 24.marec 2017.

    pošteno bi bilo da kako se dogovorijo to tudi upoštevajo.upam pa da se ni uštel janus pri izbiri tepeša,ki je že velikokrat zaj... ekipo.očitno imamo preveč dobrih skakalcev.še bodo priložnosti in zato ni panike.upam pa da res ne bo tepeš zaj... ekipo.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:54 24.marec 2017.

    Tko,kot prav doktor Andrej,pederajsek skače tolo-hladno,da o njegovih pantomimičnih vložkih po koncu poleta sploh ne govorim?Mislim,da Goran ve kaj dela in je zato trener on ni ne pederajsek Damjan,kanede.