Šport > Zimski športi
2049 ogledov

Gloria Kotnik po izjemnih kvalifikacijah do rezultata sezone

Gloria Kotnik Profimedia
Kotnikova in Košir sta po drugem in šestem mestu v kvalifikacijah tekmo v Bad Gasteinu končala na petem in desetem mestu.

V Bad Gasteinu je potekal paralelni slalom svetovnega pokala deskarjev na snegu. Po kvalifikacijah je med Slovenci najbolje kazalo Glorii Kotnik, ki je zasedla drugo mesto, zaostala je le za Nemko Ramono Hofmeister.

V moški konkurenci pa je bil edini slovenski finalist Žan Košir, ki je kvalifikacije končal na šestem mestu. V izločilne boje se namreč nista uvrstila Rok Marguč s 23. in Tim Mastnak, slovenski junak zadnjega paralelnega veleslalom v Scuolu, s 26. mestom. 

V dvobojih osmine finala, ki so se začeli ob 18.30 uri, sta bila naša predstavnika različno uspešna, saj je Kotnikova suvereno opravila z Nemko Salome Jansing, ki je ves čas zaostajala in na koncu odstopila, Košir pa je po kar dveh napakah izgubil dvoboj z Avstrijcem Arvidom Aunerjem, kar je bilo na koncu dovolj za skupno deseto mesto.

V četrtfinalu se je Kotnikova nato pomerila s sedmouvrščeno iz kvalifikacij Sabine Schöfmann, a je podobno kot Košir storila preveč napak, Avstrijka je bila na koncu hitrejša za 78 stotink. Kotnikovi je tako pripadlo skupno peto mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v letošnji sezoni.

Krvnika obeh Slovencev sta se na koncu uvrstila celo v veliki finale, kjer pa sta morala priznati premoč danes prepričljivo najboljšima deskarjema. Maurizio Barmolini in Ramona Theresia Hofmeister sta bila namreč najhitrejša že v kvalifikacijah. Italijan je Aunerja na koncu premagal za 14 stotink, Nemka pa Schöfmanovo za 18 stotink. V malem finalu je Fabian Obmann premagal Benjamina Karla, Jasmin Coratti pa Julie Zogg.

Svetovni pokal se bo s paralelnim veleslalomom v soboto nadaljeval v bolgarskem Pamporovu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.