Šport > Zimski športi
524 ogledov

Domače stopničke na Rogli

Rok Marguč Miha Matavž
Rok Marguč naposled do zmagovalnega odra na domači Rogli.

Slovensko čast na domači tekmi svetovnega pokala deskarjev na snegu v paralelnem veleslalomu je reševal Rok Marguč. Izkušeni Celjan je zasedel tretje mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni in tudi najboljša na Rogli nasploh. Skupno so zanj to bile jubilejne desete stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Marguč je v kvalifikacijah zasedel sedmo mesto, nato premagal Italijana Aarona Marcha, v četrtfinalu še mladega Rusa Dimitrija Loginova, ko je že bilo videti, da mu je sreča povsem naklonjena, pa ga je v polfinalu v zadnjih nekaj vratcih zaustavil novinec v svetovnem pokalu Italijan Daniele Bagozza, ki doslej še nikoli ni nastopil v izločilnih bojih. Da pa je vendarle izpolnil svojo željo in se uvrstil na zmagovalni oder, je Slovenec v malem finalu premagal olimpijskega prvaka in zmagovalca lanskega svetovnega pokala Švicarja Nevina Galmarinija.

Finale najboljših dveh je bil povsem italijansko obarvan, Edwin Coratti je premagal Bagozzo in se zmage v svetovnem pokalu veselil drugič v karieri.

Rok Marguč | Avtor: Miha Matavž Miha Matavž

V izločilnih bojih najboljših 16 tekmovalcev je sicer od Slovencev nastopil le Marguč. Tim Mastnak je bil v kvalifikacijah 29., Žan Košir 32., Črt Ikovic 43. in Jernej Glavan 56., v ženskih je bila Gloria Kotnik diskvalificirana, Sara Goltes pa je zasedla 26. mesto.

Pri ženskah je za svojo tretjo zmago v karieri Nemka Selina Jörg premagala Rusinjo Natalijo Soboljevo, nemški uspeh je s tretjim mestom dopolnila Chayenne Loch.

Več sledi ...

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.