Šport > Zimski športi
83 ogledov

Četverica slovenskih deskarjev cilja na domače stopničke

Sport 18.01.2014 Zan Kosir, svetovni pokal, paralelni veleslalom, Rogla, smucanj Saša Despot
Na Rogli bo nastopilo kar sedem Slovencev, od tega štirje odprto merijo na stopničke.

Na Rogli bo v soboto tekma svetovnega pokala deskarjev na snegu, merili se bodo v paralelnem veleslalomu, za razliko od lani bo tokrat na sporedu le en. Prireditelji obljubljajo spektakel z bogatim spremljevalnim programom, koncerti in zabavami, ki bodo še bolj vesele, če bo kdo od slovenskih tekmovalcev stopil na zmagovalni oder.

Tim Mastnak Svetovni pokal Šport Slovenska zmaga na prvi tekmi sezone

Na tekmi, na Rogli bo svetovni pokal že sedmo zaporedno leto, bo prvič v sezoni nastopilo sedem slovenskih tekmovalcev, na domači preizkušnji se bodo standardni četverici, Žanu Koširju, Timu Mastnaku, Roku Marguču in Glorii Kotnik, pridružili še Črt Ikovic, Jernej Glavan in Sara Goltes, ti mlajši tekmovalci bodo predvsem nabirali izkušnje.

prihod Žan Košir Po treh OI kolajnah Šport Slovenski olimpijski as o svoji prihodnosti

Cilji slovenske reprezentance so jasni, prav vsak izmed četverice omenjenih deskarjev si na vsaki tekmi želi na stopničke, želja po tem pa je zaradi domačih navijačev še večja. Košir je občutek stanja na zmagovalnem odru na tej tekmi že spoznal, drugi na to še čakajo. Mastnak in Kotnikova, ki sta v boju za vrh stalnica od prejšnje sezone, sta bila že četrta, Marguč pa je bil najboljši peti, s čimer pa se nerad pohvali.

rok marguč | Avtor: EPA EPA

"Skoraj povsod sem že dosegal uspehe, se uvrščal na stopničke, na Rogli mi to še ni uspelo. Čeprav na tej progi neprestano treniram, jo poznam do potankosti, se mi vedno zgodi kaj nepredvidenega. Lahko priznam, da se s pritiski domače tekme do zdaj nisem znal spopasti, vedno me je kaj oviralo. Najbrž zaradi prevelike želje. Naučil sem se, da moram to tekmo jemati kot vsako drugo, izključiti okolico, mogoče mi bo to letos uspelo in se bom končno uspel uvrstiti med najboljše tri. Prvič v sezoni bom nastopil z daljšo desko, ki se je na treningih izkazala kot zelo hitra, forma je dobra, letos sem bil edini, ki se je na vseh tekmah uvrstil v finale, med najboljših osem pa se mi ni uspelo prebiti. Zato bom rekel, da je to moj prvi cilj, naprej pa bomo videli," je pričakovanja predstavil Marguč, ki meni, da domača proga in njen domači postavljavec (glavni trener Izidor Šušteršič) ne pomeni veliko prednosti.

"Na težjih progah bi najbrž bila, na Rogli, kjer teren ni zahteven, pa ne. Zdaj štiri dneve pred tekmo na tej progi nismo smeli trenirati, včasih smo jo pred tekmo peglali in peglali, toda meni to ni pomagalo. Mogoče je to celo predstavljalo oviro," je svoje mnenje predstavil Celjan, ki navijačem ne obljublja dobrega rezultata, obljublja pa jim užitek ob spremljanju tekme, ki bo zagotovo zanimiva.

"Proga bo zagotovo dobro pripravljena, glede tega je vedno najboljša tekma v sezoni. Če smo za Bad Gastein napovedovali rodeo, za Roglo lahko zatrdimo, da bo proga dobro utrjena. Ne glede, da napovedujejo nekaj novega snega, ta naj bi zapadel v noči iz četrtka na petek, se ne bojim, da ne bi bilo tako," je prepričan Marguč.

Gloria Kotnik | Avtor: FIS/Facebook FIS/Facebook

Dobrega rezultata si nestrpno želi tudi Kotnikova, ki je bila v svoji karieri že nekajkrat četrta, na stopničke pa ji še ni uspelo. "Res bi bilo lepo, da bi mi to prvič uspelo na domači tekmi. Nastop pred svojimi navijači, na svojem smučišču je lahko prednost, toda prinaša tudi pritisk. Sama verjamem, da ga znam premagati, sem tudi precej bolj samozavestna kot prejšnja leta. Po bolezni sem se začela drugače obnašati do okolice, delujem veliko bolj sproščeno. Res je čas še za en preskok, tistega na stopničke. Zadovoljna bom, če bom na tekmi odpeljala šest voženj tako, kot sem jih danes na treningu. V tem primeru bodo stopničke zelo blizu," je želje predstavila Velenjčanka, in dodala, da je letos položaj s sponzorji veliko boljši, kot je bil lani, ko je celo pomišljala, da bi končala svojo kariero. Zdaj o tem ne razmišlja več, napoveduje, da bo deskala vse do naslednjih olimpijskih iger v Pekingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.