Popotnik
855 ogledov

Smučarske vozovnice ponekod dražje

Freestyle Week Rogla Freestyle week
Upravljavci smučišč se pripravljajo na prihajajočo smučarsko sezono.

Upravljavci smučišč trenutno opravljajo vzdrževalna dela, v teku pa so predprodaje smučarskih vozovnic. Pri STA navajajo, da so opazili nekaj podražitev, obeta se tudi nekaj novosti. V Cerknem bodo denimo postavili pesjake za hišne ljubljenčke, na Rogli gradijo parkirišče za avtodome.

Krvavec. (Foto: Saša Despot) Dogodek Slovenija Na Krvavec po nasvet, kako smučati

Smučarske vozovnice za Mariborsko Pohorje so bile v predprodaji že v prvi polovici aprila letos. Predprodaja bo trajala do konca oktobra, doslej pa so prodali okrog 1550 različnih sezonskih smučarskih vozovnic. Cene so se letos zaradi usklajevanja z rastjo stroškov nekoliko zvišale, ne glede na to pa so lahko smučarji aprila sezonske vozovnice kupili po cenah, primerljivih z lanskimi. Prav tako so lahko v nedavni prodajni akciji dnevne smučarske vozovnice kupili po cenah, nižjih od lanske redne cene, so za STA pojasnili pri javnem podjetju Marprom. Med večje novosti na Mariborskem Pohorju spada dokončna ureditev otroškega poligona oziroma proge Bellevue. V sklopu del na tej progi bodo premestili dva vlečna trakova in ob tem prestavili še sankališče, s čimer bodo sankačem omogočili uporabo trakov, napovedujejo v Marpromu, ki je začel tudi posodabljati sistema zasneževanja, tako da bo ta med drugim omogočal tudi zasneževanje pri temperaturah nad ničlo.

Golte | Avtor: Printscreen spletna kamera Printscreen spletna kamera

Na Golteh cene nespremenjen

Tisti, ki so za Golte kupili sezonske smučarske vozovnice septembra, so bili deležni 20-odstotnega popusta, oktobra in novembra jih prodajajo s 15-odstotnim popustom. Letošnja novost je, da v predprodaji poleg dnevnih, urnih in sezonskih vozovnic ponujajo tudi večdnevne in družinske vozovnice. Sicer pa se cene glede na lansko sezono ne spreminjajo. Med novosti izpostavljajo pester spremljevalni program dogajanja ob smučišču. Z novo zimsko sezono bo na Golteh na voljo 12 novih apartmajev, ki so postavljeni tik ob smučišču.

zivljenje 28.11.13. ogrevanje, smuka, smucisce, gondola, foto: shurtterstock Nasveti Zdravje Čas je za priprave na smučanje

Smučišča prijazna do hišnih ljubljenčkov

Preprodaja smučarskih vozovnic za smučišče v Cerknem se je začela 1. oktobra, tisti, ki bo pohitel, pa je deležen do 30 odstotnega popusta. Sicer pa se v novi sezoni cena dnevne smučarske vozovnice dviguje za en evro in tako znaša nova cena dnevne smučarske vozovnice za odrasle 31 evrov. Cena je višja zaradi prilagoditve rasti stroškov vzdrževanja naprav in zasneževanja, so za STA pojasnili v marketinški službi Hotela Cerkno. Novosti letošnje sezone sta dopolnjena ponudba za najmlajše in obnovljen gostinski objekt ob progi Lom. Posebnost prihajajoče sezone pa je tudi, da bo smučišče postalo prijazno do hišnih ljubljenčkov, saj bodo v neposredni bližini restavracije Alpska perla postavili pesjake ter tako lastnikom omogočili obisk smučišča s hišnim ljubljenčkom. Velika novost v Cerknem je tudi asfaltirana občinska cesta, ki vodi od parkirišča Počivalo do vrha smučišča oziroma nočitveno-gostinskega objekta Alpska perla, so navedli v Hotelu Cerkno, ki upravlja s smučiščem.

Luka Ferdin, osebni arhiv Starši, pozor! Zdravje Kdo naj otroka nauči smučati in kdaj?

cerkno | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Novosti tudi na Rogli

na Rogli je predprodaja stekla 1. oktobra, vse do konca novembra pa vozovnice ponujajo do 15 odstotkov ugodneje. Cene smučarskih vozovnic za prihajajočo sezono so ostale enake lanskim. Celovito so prenovili 88 hotelskih sob v Hotelu Rogla. Načrtujejo tudi nadgradnjo otroškega snežnega parka s postavitvijo novega, 90-metrskega pokritega transportnega traku. Pomembna pridobitev pa bo novo peščeno parkirišče za avtodome v neposredni bližini smučišča, hotelov in zunanjih gostinskih objektov, kjer bodo lahko sprejeli 40 avtodomov. 

Na snegu z otroki Slovenija Drago smučanje za starše z malimi otroki

V teku je tudi predprodaja smučarskih vozovnic za smučišče Krvavec, ki bo potekala vse do konca novembra. Vozovnice v predprodaji so za 25 odstotkov cenejše, smučarjem pa so na voljo različne vrste vozovnic, je razvidno s spletne strani RTC Krvavec. Prav tako so po podatkih s spletne strani v predprodaji smučarske vozovnice za smučišče Vogel, predprodaja pa bo trajala do sredine decembra.

Žičnica Krvavec | Avtor: Gašper Bokal Gašper Bokal

Vozovnice v predprodaji ponujajo tudi v Žičnicah Kranjska Gora, kjer letos praznujejo 70-letnico postavitve prve vlečnice Preseka v Kranjski Gori. Za smučišče Kanin se je predprodaja sezonskih kart po znižani ceni začela v petek. Od začetka septembra pa vozovnice v predprodaji ponujajo tudi za smučišče Kope, kjer uradni začetek smučarske sezone načrtujejo za 7. in 8. december.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.