Šport > Zimski športi
279 ogledov

"Domen Prevc, skačeš kot norec!"

domen prevc Reševalni pas/Twitter
Domen Prevc je na letalnici v Vikersundu poletel 243,5 metra in požel ogromno pozornosti z ekstremnim slogom letenja.

Najboljši slovenski skakalec letošnje sezone Domen Prevc je na zadnji posamični tekmi norveške turneje Raw Air 2017, katere zmagovalec je postal dvakratni svetovni prvak Avstrijec Stefan Kraft, dosegel osebni rekord v smučarskih poletih. 

Sedemnajstletnik je nase opozoril že v poskusni seriji, ko je poletel 234,5 metra, nato pa je svoje polete še stopnjeval in v prvi seriji pristal pri 236 metrih, v finalu pa dodal še piko na i in z 243,5 metra dosegel nov osebni rekord.

Najmajši od bratov Prevc je že tako znan po agresivni tehniki skakanja, pri tako dolgem poletu pa je prišlo še bolj do izraza. Med letom mu je smučki potegnilo za ušesa, njegov slog pa je bil posledično deležen ogromno pozornosti.

Eden najbolj ekstremnih trenutkov poleta se je znašel na novičarski spletni strani Reddit, kjer je uporabnik zapisal: ''Slovenski skakalec Domen Prevc ima precej zanimivo tehniko.''

Polet so s komentarji pospremili tudi številni uporabniki družabnih omrežji. ''Domen Prevc, veseli smo, da si živ, a letiš kot norec,'' je zapisal eden od njih. ''Kakšen polet Domna Prevca!'' so zapisali pri Newsskijumping, na uradnem profilu turneje Raw Air pa so fotografiji slovenskega orla pripisali: ''Letalo? Ne, samo Domen Prevc!''

Karavana smučarskih skokov se bo zdaj preselila v Planico, kjer bo na sporedu veliki finale letošnje sezone. ''Komaj čakamo Planico, upam, da pride veliko ljudi in da bodo uživali v dolgih slovenskih poletih. Glede na to, kako je izgledala ekipna tekma v soboto, ko so se v prvi seriji stvari precej premešale, je v Planici lahko v igri vrhunski rezultat oz. pika na i,'' je povedal glavni trener Goran Janus.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 19:03 20.marec 2017.

    To ni več V slog ampak popolnoma nov in kot takšen potreben tudi novega dogovorja v FIS-u glede ocenjevanja takšnega sloga ! Po moje je ocena 20 potrebna , ko smuči preidejo višino glave .

  • blueone 18:08 20.marec 2017.

    Domen je enkraten, prelepo ga je gledati, ko skače, držim pesti v Planici.

  • leonardo 15:29 20.marec 2017.

    Domen uživaj in samo pazi, da se ne polomiš. Uživam vsako sekundo, ko te gledam. Zame si junak, pa če samo skočiš čez letalnico, če pa tako letiš kot si pokazal zadnjo tekmo si pa heroj. Saj sem se bal, ...prikaži več, da se boš z glavo zapičil v sneg ob pristanku