Šport > Zimski športi
1772 ogledov

Zajc prvič v sezoni na stopničkah

Epa
Odlični nastopi slovenskih orlov, v drugo ga je polomil le Domen Prevc. Na zmagovalni oder se je povzpel Timi Zajc.

Slovenski skakalci so v prvi seriji blesteli na veliki skakalnici v Titisee-Neustadtu. Do številke 34 in Constantina Schmida so bili privrženci ob objektu v Nemčiji namreč priči trojnemu vodstvu Slovencev. Na prvem mestu je bil Domen Prevc (143,5 metra) pred Timijem Zajcem (137 metra) in bratom Cenetom (133 metra). Na vrhu zaletišča so bili sicer še najboljši skakalci svtovnega pokala, med njimi tudi Anže Lanišek in Peter Prevc.

Slednji je bil v prvi seriji celo najslabši Slovenec, na koncu je zasedel 18. mesto tik za Cenetom. Lanišek je bil po prvem skoku 11., Zajc sedmi, Domen Prevc pa peti.

Pri samem vrhu so se zvrstili najboljši iz svetovnega pokala. Poljak Dawid Kubacki je še enkrat pokazal, da je v odlični formi. S skokom 143 metra je prepričljivo prevzel vodstvo, kasneje se mu je približal Rjoju Kobajaši, ki je bil v precej boljših vetrovnih razmerah celo štiri metre daljši. Pred Domna Prevca sta se uvrstila še Jukija Sato in Stefan Kraft.

Peter in Cene Prevc sta v drugo izgubila nekaj mest, prvi pa se je prebil pred mlajšega brata. Lanišek je po svojem skoku nato zaostal le za Stephanom Leyhejem, a so za Nemcem zaostajali tudi preostali skakalci, Anže pa si je celo zagotovil uvrstitev v prvo deseterico.

Zajc je kot prvi premagal Leyheja, vodil je tudi ob nastopu Domna Prevca. Ta ga je zelo polomil in padel daleč nazaj po lestvici. Za v minuli sezoni najboljšim Slovencem sta zaostala še Kraft in Sato, Zajc pa se je tako uvrstil na stopničke. Prednost Kobajašija in Kubackija je bila prevelika, Poljak pa je le ohranil nekaj prednosti pred Japoncem.

Timi Zajc | Avtor: Epa Epa

Poleg tretjega Zajca je bil Lanišek šesti, Peter 18., Cene 19. in Domen 27.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice