Šport > Zimski športi
1337 ogledov

Štirje Slovenci med 15, najboljši Peter, ki je zelo napredoval

Peter Prevc Epa
Rudi na drugi tekmi v Predazzu je slavil Nemec Karl Geiger.

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger (285,2 točke) je dobil tudi drugo tekmo svetovnega pokala na srednji napravi v Predazzu. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc (266); slovenski šampion je na prizorišču v dolini Fiemme, kjer je leta 2013 na veliki skakalnici osvojil srebro, na srednji napravi pa bron, v finalu s 14. napredoval na sedmo mesto.

Od četverice slovenskih finalistov na današnji tekmi je med najboljšo deseterico končal še Anže Lanišek (263,8 točke), ki je zadržal deveto mesto po prvi seriji. Domen Prevc (261,2) je bil 14., Cene Prevc (259,6) pa 15.

Brez točk sta med slovenskimi skakalci ostala Timi Zajc na 32. in Rok Justin na 38. mestu.

"Dosegli smo zelo lep ekipni uspeh, dva skakalca sta končala med deset in še dva med petnajst. Peter je stopnjeval svoje skoke, finalni je bil že zelo dober. Tudi Anže je bil zelo dober, obakrat je prikazal zelo soliden skok. V finalu je izredno stopnjeval svoj dosežek Domen, Cene je solidno opravil svojo nalogo, žal sta bila Timi in Rok malce prekratka za finalno serijo," je po tekmi dejal glavni trener slovenske vrste Gorazd Bertoncelj.

V ospredju pa so danes na zmagovalnem odru v istem vrstnem redu stali isti skakalci kot včeraj. Geiger je zmago slavil pred Avstrijcem Stefanom Kraftom (280,5) in Poljakom Dawidom Kubackim (278,2). 

Geigerju je tako uspel dvojček zmag, s katerim je oblekel rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu. Na drugem mestu skupno je po dveh drugih mestih zdaj Kraft. Vodilni do tekem v dolini Fiemme Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je bil danes šele 25., je v skupni razvrstitvi zdaj na tretjem mestu. Najboljši Slovenec je Peter Prevc na devetem mestu.

"Uresničile so se mi sanje. Prvič sem v rumenem dresu," je na družbenih omrežjih po sobotni zmagi zapisal najboljši nemški smučarski skakalec to zimo, po današnjem popolnem vikendu pa dodal: "To je bilo res 'kul'."

Zdaj se bo Geiger, ki to sezono ni bil slabši kot osmi, na domače tekme prihodnji konec tedna odpravil v rumenem dresu. "Bilo bi prelepo, če bi mi uspelo rumeni dres zadržati do Planice, a pred nami je še zelo, zelo veliko tekmovanj," realen ostaja nemški skakalec.

Naslednji konec tedna se karavana svetovnega pokala seli v Nemčijo, kjer bo Titisee-Neustadt gostil dve tekmi.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice