Šport > Zimski športi
92 ogledov

Specifična odskočna miza velik izziv za orle

peter prevc Epa
Pred smučarskimi skakalci je zadnje dejanje novoletne turneje, katerega se bo udeležilo pet slovenskih predstavnikov.

Z današnjo zadnjo tekmo se bo v avstrijskem Bischofshofnu končala tradicionalna skakalna novoletna turneja. Za zmago se bosta najverjetneje borila Poljak Dawid Kubacki in Norvežan Marius Lindvik, blizu sta še Nemec Karl Geiger in lanski zmagovalec Japonec Ryoyu Kobayashi. Na tekmi bo nastopilo pet Slovencev, prva serija se bo začela ob 17.15.

Po treh od štirih postaj novoletne turneje je v najboljšem položaju Kubacki, ki ima 830,7 točke, zmagovalec dveh tekem Lindvik pa jih je zbral 821,6. Na spodrsljaj tekmecev pa bosta čakala še Geiger (817,4 točke) in Kobayashi (817).

Slovenci niso v ospredju skupnega seštevka turneje, računajo pa na dobro zadnjo tekmo. Nanjo se je v nedeljskih kvalifikacijah uvrstila peterica, najboljši je bil Peter Prevc s sedmim dosežkom.

Peter Prevc Bischofshofen Novoletna turneja Šport Peterici uspelo, en orel ostal tik pred vrati

P. Prevc se bo v dvoboju na izpadanje v prvi seriji pomeril z domačinom Markusom Schiffnerjem. Domen Prevc, 20. v kvalifikacijah, je za tekmeca dobil Japonca Keichija Sata. Anže Lanišek je bil v kvalifikacijah 23., njegov izzivalec bo Švicar Killian Peier, Timi Zajc pa 25., njegov izzivalec bo Poljak Piotr Žyla. Najtežja naloga pa čaka Ceneta Prevca, 38. v kvalifikacijah, ki se bo v pomeril s Kubackim. Brez tekme je z 51. mestom kvalifikacij ostal Anže Semenič.

Po tekmi v Innsbrucku je v seštevku turneje od Slovencev najvišje Domen Prevc na osmem mestu, Peter Prevc je 11., Lanišek 14., Zajc 19. in Cene Prevc 55.

Izjave orlov po kvalifikacijah:

"Današnje skakanje je bilo kar dobro, hitro mi je uspelo najti optimalni položaj na naletu, malo je bilo še težav pri odskoku, a kljub temu so bili skoki dolgi, kar me navdihuje pred jutrišnjo tekmo." 

Peter Prevc

"Glede na izvedbo skoka sem želel dodati kaj več, a sem zadovoljen, da se nam je izšlo, kot se nam je. Merjenje opreme je sestavni del vsega, tega se navadiš, to mora biti, da so tekme poštene, da nima kdo večjih prednosti v primerjavi z drugimi oz. kdo več rezerve in tekme ne bi bile več poštene."

Domen Prevc

"Vedno je možnost boljšega skoka, rezultata, razen če zmagaš. Moram pa biti danes kar zadovoljen. Skakalnico bo potrebno še prespati. Na odskoku ne najdem ritma, malce se lovim, malo mi zmanjka, a je že kar dobro."

Anže Lanišek

"Na dolgi mizi se lahko zelo hitro začakaš oz. prehitro začneš z odskokom. Res moraš zadeti točnost, ker če zadaneš rob mize, imaš tu zelo veliko prednost."

Timi Zajc

"Danes sem se v prvem skoku povsem lovil. Do kvalifikacijskega sem se sestavil, so pa še rezerve, ki jih, upam, da jutri realiziram oz. s to mislijo nadaljujem turnejo."

Cene Prevc

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.