Šport > Zimski športi
2869 ogledov

Po aferi so se prireditelji opravičili

Garmisch Epa
Posuli so se s pepelom.

Organizatorji 68. novoletne turneje v smučarskih skokih so se danes opravičili za spodrsljaje v zadnjih dneh. Vodja medijev Ingo Jensen je v imenu organizacijskega odbora v Garmisch-Partenkirchnu dejal: "Organizatorji novoletne turneje ne bi smeli tako ravnati s športniki. Moramo se izboljšati. Opravičujemo se, kaj takega se ne sme več zgoditi."

Medijsko precej pospremljeno afero glede slabe organizacije je "zakuhal" trener norveških smučarskih skakalcev Alexander Stöckl, ki je bil zelo kritičen do prirediteljev tekme novoletne turneje v Ga-Paju. "Od zunaj se vse zdi odlično organizirano, a to je tudi vse. Predskakalci spijo v hotelskih hodnikih, za male ekipe ni kontejnerjev. To me prav nič ne zabava, gospod predsednik," je tvitnil Stöckl.

Garmisch tradicionalno gosti prestižno novoletno tekmo, prvo tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalcev v letu. Tokrat se očitno Nemci niso izkazali z organizacijo, je poročala nemška agencija dpa.

Norveški časnik VG je povzel Stöckla, ki pravi, da so morali gostje ponoči v hotelskem hodniku stopati čez spečega predskakalca, da so lahko prišli do skupnih kopalnic. "To je škandal in nikakor profesionalna organizacija," je še dejal trener.

Zdaj so se organizatorji javno opravičili in zatrdili, da se bodo izboljšali, da do takšnih organizacijskih spodrsljajev ne bo več prišlo.

Skakalci so sicer danes končali nemški del turneje in se selijo v Avstrijo, kjer jih čakata še dve tekmi - v Innsbrucku in Bischofshofnu.

Komentarjev 1
  • diflati 22:51 01.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks