Šport > Zimski športi
1759 ogledov

Prevc zelo blizu perfekcije

peter prevc Epa
V Garmisch-Partenkirchnu se bo za nove točke svetovnega pokala potegovalo pet orlov.

Smučarski skakalci bodo tradicionalno v leto 2020 vstopili v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, ki bo danes gostil drugo tekmo 68. novoletne turneje štirih skakalnic. Na prvi postojanki v Oberstdorfu je bil najboljši branilec skupne zmage Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je imel v kvalifikacijah za Ga-Pa skupaj s Slovencem Petrom Prevcem tretji dosežek.

Peter Prevc Garmisch-Partenkirchen Novoletna turneja Šport Peter Prevc v elitni družbi, na tekmi slovenska peterica

V torkovih kvalifikacijah je bilo za drugo tekmo nemško-avstrijske turneje uspešnih pet Slovencev, najboljši med njimi je bil Peter Prevc, ki mu je uspel zelo dober skok. Skupaj s Kobayashijem je imel tretjo oceno kvalifikacij.

"Po dolgem času mi je pri lepi dolžini spet uspelo narediti zelo lep telemark, lahko sem zadovoljen. Skok je bil vrhunski, tu se veliko stvari ne da izboljšati," je po dobrem nastopu povedal prvi slovenski adut Prevc in poudaril: "Treba bo le ostati zbran."

Poleg Petra Prevca so se na sredino prvo tekmo leta 2020 od Slovencev prebili še Domen Prevc s 15. mestom, Timi Zajc z 20., Anže Lanišek s 23. in Rok Justin s 40. mestom.

V prvi seriji današnje tekme na izpadanje se bo Peter Prevc pomeril z Italijanom Federicom Ceconom, Domen Prevc s Kanadčanom Mackenzijem Boyd-Clowesom, Zajca čaka Japonec Naoki Nakamura, Lanišek bo moči meril z Rusom Jevgenijem Klimovom, Justin pa z dvakratnim zmagovalcem turneje Poljakom Kamilom Stochom.

Na vrhu kvalifikacij je na veselje domačih navijačev končal Karl Geiger, ki je bil za desetinko točke boljši od Avstrijca Philippa Aschenwalda.

Novoletna tekma se bo na drugem od skupno štirih prizorišč turneje začela ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.