Šport > Zimski športi
2020 ogledov

Peter Prevc v elitni družbi, na tekmi slovenska peterica

Peter Prevc Garmisch-Partenkirchen Epa
Smučarski skakalci so se iz Oberstdorfa preselili v Garmisch-Partenkirchen.

Slovenijo je v današnjih kvalifikacijah za novoletno tekmo v Garmischu zastopalo istih šest "orlov" kot na prvi postaji novoletne turneje: Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc, Tilen Bartol in Rok Justin.

V Oberstdorfu se le slednjemu ni uspelo prebiti na tekmo, tokrat standardov ni dosegel Bartol, tako da bo Gorazd Bertoncelj na novega leta s startne rampe spustil pet svojih varovancev.

Kvalifikacije je dobil Nemec Karl Geiger (139m; 142,7 točke), drugi je bil Avstrijec Philipp Aschenwald (140m; 142,6 točke), tretje mesto pa sta si razdelila Japonec Ryoyu Kobayashi (138m; 140,9 točke) in Peter Prevc (138m; 140,9 točke).

richard freitag Konec turneje Šport Nemca "odpikali" že po eni tekmi

zlati orel novoletna turneja | Avtor: Epa Epa

Prvi Slovenec na zaletišču je bil Bartol. S povprečnim skokom v težkih razmerah (116m; 103,7 točke) se ni uvrstil na tekmo. Bolje se je odrezal Justin (122,5m; 112,8 točke) in se zanesljivo prebil med petdeseterico.

Zelo dobro je nastopil Domen Prevc (133,5m; 133,0 točke), znova je potrdil svojo dobro formo. Malce krajši (130m; 129,6 točke) je bil Zajc, tudi on se je brez težav prebil na tekmo.

Lanišek je skočil v slogu dveh predhodnih rojakov (131m; 127,5 točke), preboj na tekmo ni prišel pod vprašaj. Odličen je bil Peter Prevc (138m; 140,9 točke) in se uvrstil povsem pod vrh.

Prehitela sta ga le zmagovalec kvalifikacij domačin Geiger in Avstrijec Aschenwald, medtem ko je vodilni v svetovnem pokalu Ryoyu Kobayashi dosegel enak izid kot slovenski veteran.

PARI SLOVENCEV NA NOVOLETNI TEKMI:
Jevgenij Klimov (Rus) - Anže Lanišek
Naoki Nakamura (Jap) - Timi Zajc
Mackenzie Boyd-Clowes (Kan) - Domen Prevc
Kamil Stoch (Pol) - Rok Justin
Federico Cecon (Ita) - Peter Prevc

Peter Prevc Garmisch-Partenkirchen | Avtor: Epa Epa

Na prvi tekmi turneje štirih skakalnic je zmagal Ryoyu Kobayashi pred Geigerjem in Poljakom Dawidom Kubackim. Najboljši Slovenec je bil Domen Prevc na 9. mestu. Lanišek je bil 17., Peter Prevc 21. in Zajc 24.

Rezultate kvalifikacij v Garmisch-Partenkirchnu si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Komentarjev 1
  • diflati 22:54 01.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Sorodne novice