Šport > Zimski športi
259 ogledov

Prevc: "Ne morem vriskati od veselja."

peter prevc Epa
Orli so dosegli lep ekipni uspeh pred tretjo tekmo novoletne turneje.

Karavana smučarskih skokov se je preselila v Innsbruck, kjer bo v soboto ob 14. uri na sporedu tretja tekma tradicionalne turneje štirih skakalnic.

V kvalifikacijah je bilo uspešnih vseh šest slovenskih predstavnikov, a vsi niso bili enako zadovoljni.

Najbolje se je odrezal Timi Zajc (126,0/129,5) na sedmem mestu, Domen Prevc (124,0/126,8) je bil 11., Peter Prevc (124,0/123,6) 16., Anže Lanišek (118,5/113,3) 30., Cene Prevc (117,0/111,1) 34., Rok Justin (117,0/109,4) pa 37.

Kvalifikacije je dobil zmagovalec zadnje tekme v Garmisch-Partenkirchnu Marius Lindvik pred Stefanom Kraftom in Karlom Geigerjem.

V slovenskem taboru so bili odzivi mešani. Trener Gorazd Bertoncelj je pohvalil ekipni uspeh, izpostavil pa je predvsem dobra nastopa Zajca ter najmlajšega Prevca. Manj zadovoljstva je bilo čutiti pri Lanišku (30.) in najstarejšemu Prevcu (16.).

timi zajc Innsbruck Šport Slovenci stoodstotni, Zajc med najboljšimi

"Skoki so bili danes lepi, a s kvalifikacijsko uvrstitvijo nisem zadovoljen. Sposoben sem skočiti precej višje, zato od veselja ne morem vriskati. Moram narediti dober skok, boljši kot je, manj veter vpliva," je povedal Prevc, nekdanji zmagovalec novoletne turneje, ki je pred začetkom veljal celo za enega od tihih favoritov.

peter prevc | Avtor: Epa Peter Prevc je bil kritičen do svoje forme v Innsbrucku. Epa

peter prevc Vstal iz pepela Šport Prevčeve delnice skočile v nebo, tako visoko ga cenijo

Še 14 mest za njim je kvalifikacije končal Lanišek. "Sploh ne vem, kakšne so bile razmere, le po dodatku točk to vidim. So pa pred mano imeli še veliko slabše razmere, s tem se sploh ne obremenjujem. Moj skok je bil zanič in to je vse, kar lahko povem," je bil jezen Domžalčan.

Po dveh od štirih tekem v seštevku novoletne turneje vodi Kobayashi (587,2) pred Geigerjem (580,9) in Dawidom Kubackim (578,7). Najboljši Slovenec je trenutno Domen Prevc na devetem mestu (540,8).

schlierenzauer Navzven vse lepo Šport Škandal na novoletni turneji, besni Stöckl izdal podrobnosti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.