Šport > Zimski športi
686 ogledov

Vseh šest Slovencev pri točkah

domen prevc Epa
Uspešen ekipni nastop slovenskih orlov. Anže Lanišek 10., zmaga v Nemčijo.

Kar šest slovenskih skakalcev se je prebilo v drugo serijo na mali skakalnici v Predazzu. Po prvi seriji je bil tako Domen Prevc šesti, Rok Justin sedmi, med deseterico najboljših pa se je prebil še Anže Lanišek na 9. mestu. Ekipni slovenski uspeh so dopolnili 18. Cene Prevc, 24. Peter Prevc in 28. Timi Zajc.

Po prvem skoku je z lepo prednostjo vodil Nemec Karl Geiger. Pred drugim Stefanom Kraftom je imel 5,3 točke naskoka, pred tretjim Kamilom Stochom pa še tri desetinke več. Pred najmlajšega Prevca in Justina sta se uvrstila še Constantin Schmid in Piotr Zyla. Domen je bil od zmagovalnega odra oddaljen za 6,9 točke, Bartol za 7,1.

Če Zajc po drugem skoku ni uspel naptredovati, pa se je Peter Prevc s skokom 100,5 metra lepo povzpel po lestvici. Pred nastopom zadnje petnajsterice je bil Peter tretji, Cene pa četrti. Brata je ločilo le devet desetink točke. 

Napredoval je le Peter

Lanišek je po svojem natopu izgubil tri mesta, pred nastopom Justina pa je vodil zmagovalec novoletne turneje Dawid Kubacki. Slovenski skakalec ni zdržal pritiska in s 95 metri padel na 12. mesto. Sledil je še nastop Domna, ki pa je skočil še meter slabše kot Justin, a zaradi slabših vetrovnih razmer je izgubil manj mest kot rojak. Najboljši Slovenec je bil tokrat Lanišek.

V boju za stopničke je Stoch za desetinko točke zaostal za Kubackim, Kraft pa je ob standardno lepih ocenah prehitel oba Poljaka. Geiger po pričakovanjih ni zapravil prednosti in je zasluženo zmagal ter Nemčiji priskakal prvo zmago v tej zimi.

Lanišek je bil na koncu 10., med dvajseterico pa so se uvrstili še bratje Prevc in Justin. Domen je bil 13., Peter  17., Justin 18. in Cene 19. Zajc je osvojil dve točki za 29. mesto.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice