Šport > Zimski športi
21 ogledov

Domen v drugo zlezel po lestvici

Domen Prevc EPA
Domen Prevc je rumeno majico moral oddati Kamilu Stochu.

Wisla je prizorišče prve tekme smučarskih skokov po koncu novoletne turneje. V kvalifikacijah je nastopila sedmerica Slovencev, med njimi pa ni bilo Petra Prevca, ki si je vzel krajši oddih.

Po prikazanem v kvalifikacijah so lahko slovenski ljubitelji skokov precej pričakovali tudi od tekme. Jernej Damjan je bil v kvalifikacijah tretji, Jurij Tepeš šesti, Bor Pavlovčič 15., Cene Prevc pa 16. Domen Prevc je imel kot vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala nastop že zagotovljen, zabeležil je četrto daljavo med deseterico najboljših.

Najboljši Slovenec na 12. mestu

V prvi seriji sta dobro formo potrdila Cene Prevc in Damjan, ki sta po polovici skakalcev skupaj zasedala drugo mesto. Prekratek za finalno serijo je bil Pavlovčič. Tudi Tepeš je skočil zelo solidno in se z dvema desetinkama zaostanka uvrstil tik za rojaka. Pred nastopom najboljše deseterice je bil par Damjan-Prevc deveti, Tepeš pa 12.

Pred skokom zmagovalca novoletne turneje Kamila Stocha je vodil Avstrijec Stefan Kraft, ki je tako kot Poljak skočil 133 metrov, a je slednji nastopil z mesto nižjega zaletišča. Sledila sta le še Daniel Andre Tande in Domen Prevc. ki pa sta imela smolo z vetrom. Norvežan je tako pristal na osmem, Domen pa na 12. mestu. Osemnajsta sta bila njegov brat Cene in Damjan, Tepeš pa je zasedel 21. mesto.

Damjan je v drugo zaostal za Tepešem, Cene pa je imel tehnične težave in je nastopil nekoliko kasneje. Domen je v drugo skočil precej bolje in prevzel vodstvo z daljavo 128 metrov. Na vrhu je bil tudi pred nastopom zadnje deseterice, še prej pa je moral skok opraviti še njegov brat. Čakanje na skakalnici je očitno nanj vplivalo, skočil je 113 metrov in izgubil veliko mest.

Tande je za pol točke ugnal Domna, kasneje pa je kot prvi ob ugnal Andreas Wellinger. Trojica najboljših je ostala nespremenjena do nastopa drugega v prvi seriji Krafta. Ta je s skokom 117 metrov v slabih razmerah celo prevzel vodstvo. Nato je bil Stoch izjemno prepričljiv in tako zanesljivo nadaljeval svoj zmagovalni niz.

Svetovni pokal, Wisla:

Komentarjev 1