Šport > Zimski športi
1193 ogledov

Lanišek znova na zmagovalnem odru

Anže Lanišek Epa
Anže Lanišek je še drugič v dveh dneh zasedel drugo mesto.

Japonski skakalni zvezdnik Ryoyu Kobayashi (135,3 točke) je bil najboljši po prvi seriji druge tekme svetovnega pokala v nemškem Titisee-Neustadtu. V finalu je nastopilo vseh šest Slovencev, v "top 10" so bili po polovici tekme Anže Lanišek (130,5) na petem, Lovro Kos (127,3) na šestem ter Cene Prevc (123,4) na desetem mestu.

V finale najboljše trideseterice so se uvrstili tudii tudi Timi Zajc (121,8 točke), ki je bil po polovici tekme na 13. mestu, Peter Prevc (117,5), ki je bil 17., in Žiga Jelar (113), ki je v prvi seriji pristal na 23. mestu.

Sobotni zmagovalec v Titiseeju, najboljši v današnjih kvalifikacijah in rumena majica, Nemec Karl Geiger, je bil po prvi seriji s 131,6 točke na četrtem mestu.

Za Kobayashijem sta se zvrstila Nemec Markus Eisenbichler (133), ki stopnjuje formo, in Avstrijec Jan Hörl (131,9).

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Druga serija se je začela s težavami Jelarja z okovjem, ki je moral tako preložiti svoj skok, do nastopa pa naj bi prišel po skoku Stefana Krafta, ki je bil 11. po prvi seriji. A tudi v drugo je imel slovenski skakalec težave in na koncu ostal brez skoka v drugi seriji.

Pred nastopom zadnje deseterice sta se na vrhu lestvice nahajala Zajc in Peter Prevc. Slednji je s skokom dolgim 140 metrov žirijo prisilil v znižanje zaleta za eno mesto, Zajc pa je tudi s slednjega poletel do 137 metrov in za štiri točke premagal nasjtarejšega Prevca. Cene je v drugo skočil nekoliko slabše in izgubil precej mest.

Za slovenskim dvojcem sta nato zaostala še Manuel Fettner in Stephan Leyhe, Halvor Egner Granerud pa se je vrinil med Slovenca.

Sledil je že nastop Kosa, ki pa je ob nizkih ocenah zdrsnil na takrat sedmo mesto. Lanišek je zaradi premočnega vzgonskega vetra moral najprej z 'rampe', nato pa so ga spustili z nižjega zaletnega mesta. To 'Žabe' ni zmedlo, poletel je do 143 metrov in ob visokih ocenah (trikrat 19 in dvakrat 19,5) zanesljivo prevzel vodstvo.

A Geiger je ponovil Laniškovo daljavo in za 2,2 točke premagal Slovenca. Za obema je najprej zaostal Hörl, nato še Eisenbichler. Na vrhu je bil le še Kobayashi, a tudi on ni uspel premagati Geigerja in Laniška. Japonec je zaostal tudi za Eisenbichlerjem in zasedel četrto mesto. Prva trojica je tako ponovila uvrstitev s sobotne tekme.

Zajc je bil 6., Peter Prevc 8., Kos pa je izpadel iz deseterice in zasedel 12. mesto. Cene Prevc je bil 17., osmoljenec Jelar pa 30.

Komentarjev 1
Sorodne novice