Šport > Zimski športi
210 ogledov

Lampič: Presenetila sem tudi sebe

Anamarija Lampič Epa Anamarija Lampič.
Norveški zmagi na novoletni turneji smučarjev tekačev.

Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg je zmagovalka zasledovalne preizkušnje smučarskih tekačic na Tour de Skiju v Oberstdorfu. Norvežanka je 10-kilometrsko preizkušnjo v prostem slogu končala 30,4 sekunde pred Rusinjo Natalijo Neprijajevo. Na tekmi sta nastopili tudi Anamarija Lampič in Alenka Čebašek. Boljša je bila Lampičeva na 14. mestu (+4:58,6).

"Zagotovo je bilo danes veliko lažje kot včeraj. Skupina je bila hitra, zaradi tega smo imele tudi dobre končne čase. Danes je bil moj cilj držati skupino in zaostati čim manj. Presenetila sem tudi samo sebe, da sem tekla tako dobro. Tudi če bi želela uiti, bi me skupina ujela nazaj. Skupina je bila še enkrat hitrejša danes, sama bi bila zagotovo bolj počasna," je dejala Lampičeva.

Le tri mesta za njo je končala še druga slovenska predstavnica Alenka Čebašek. S 113 točkami najboljša Slovenka v svetovnem pokalu, ki je zaostala za 5:11,5. "Mislim, da je bila danes res prednost, da sva startali v skupini z vsemi puncami. Skupina je veliko hitrejša kot posameznik, to je bilo danes res super. Lepo smo tekle skupaj, ni bilo, vsaj z moje strani ne, padcev ali lomljenja palic, kot je to v navadi v skupini. Res sem zadovoljna, skozi celotno tekmo sem se počutila zelo dobro. Edino strah me je bilo spustov. Zaradi fantov se je naredil 'špegu'. Takrat postanem malo nestabilna in res sem vesela, da sem tudi vse spuste prevozila normalno," pa je dejala Čebaškova.

"Zdaj sledi dan počitka, dekleti bomo skušali maksimalno regenerirati in nato v soboto in nedeljo napad. Vse punce so utrujene, ne samo naši dve. Če Tour zaključimo na mestih, kjer sta zdaj, dve med dvajset po dolgih letih, bo to dober rezultat," pa pravi trener Nejc Brodar.

V boju za tretje mesto je sicer Američanka Jessica Diggins (+1:12,6) za desetinko sekunde prehitela Rusinjo Julijo Belorukovo. Nastopilo je 37 tekmovalk. Na touru ima po petih tekmah Osetbergova, vodilna tudi v svetovnem pokalu, 35,4 sekunde prednosti pred Neprijajevo.

Že pred tem je v moški konkurenci na 15 km slavil Norvežan Johannes Klaebo. Drugo mesto v zasledovalni preizkušnji je na peti postaji Tour de Skija osvojil Rus Sergej Ustjugov, tretjega pa njegov rojak Aleksander Bolšunov. Klaeba in Ustjugova so na koncu ločile štiri desetinke sekunde. Bolšunov je zaostal minuto in osem sekund. Norvežan je tudi vodilni v skupnem seštevku in v skupni razvrstitvi Tour de Skija, kjer ima 5,4 sekunde naskoka pred Ustjugovom. Slovenec Miha Šimenc se je od turneje že poslovil.

Tour de Ski se bo nadaljeval 5. in 6. januarja v Val di Fiemmeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.