Šport > Zimski športi
106 ogledov

Slovenke blestele v kvalifikacijah, a hitro zaključile z izločilnimi boji

Katja Višnar
Švedinja Stina Nilsson in Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo sta zmagovalca sprinta v prosti tehniki za svetovni pokal v italijanskem Dobbiacu. Na uvodni tekmi turneje Tour de Ski so Slovenci Katja Višnar, Eva Urevc, Vesna Fabjan, Anamarija Lampič, Alenka Čebašek in Miha Šimenc nastope končali v četrtfinalu.

Stina Nilsson je bila v finalu za tekmice premočna, prvo zasledovalko, rojakinjo Ido Ingemarsdotter, je premagala za tri sekunde. Tretja je bila Američanka Jessica Diggins.

Johannesu Hoesflotu Klaebu sta v hrbet gledala dva Francoza, Richard Jouve na drugem in Lucas Chanavat na tretjem mestu.

katja višnar Smučarski tek (Ž) Šport Višnarjeva blizu stopničk

Vsi Slovenci so z uvrstitvijo v izločilne boje prišli do novih točk za svetovni pokal.

Slovenkam je v kvalifikacijah šlo zelo dobro. Katja Višnar je postavila četrti čas, državna prvakinja Eva Urevc pa sedmega.

Višnar Lahti smučarski teki 1,55 km kilometra svetovni pokal 5 finalistov Šport Izjemni slovenski nastopi v kvalifikacijah

Najprej sta v drugi četrtfinalni skupini nastopili Alenka Čebašek in Vesna Fabjan, osvojili pa šesto oziroma četrto mesto. V četrti skupini je Anamarija Lampič končala kot tretja in Urevčeva kot peta. Na koncu je nastopila še Višnarjeva, po fotofinišu pa je morala premoč priznati Norvežanki Lotti Udnes Weng. Polfinale je zgrešila za štiri stotinke sekunde.

Miha Šimenc je v moški konkurenci tekel v četrti od petih četrtfinalnih skupin. Dvaindvajseti iz kvalifikacij je bil v svoji skupini peti.

Višnarjeva je bila na koncu 13., Lampičeva 15., Fabjanova 20., Urevčeva 21. in Čebaškova 27. Šimenc je osvojil 23. mesto.

Alenka Čebašek Štafeta Šport Norvežanke zanesljive, Slovenke v ozadju

"Vesel sem uspeha, da je šest tekmovalcev osvojilo točke. Pri puncah s petimi vedno bolj kažemo, da smo lahko enakovredni v svetovnem pokalu. Moja želja sta bila vsaj dva polfinala. Za malenkost sta se nam izmuznila. To je sprint. Treba je pogledati dobre strani dneva, analizirati, kaj je šlo narobe in nadaljevati," se je na ženski del sprinta ozrl glavni slovenski trener Nejc Brodar.

O edinem Slovencu na turneji pa je povedal: "Za Miho sem vesel, da je brezkompromisno startal in si izboril svoj položaj. Na nek način je pokazal, da prihaja v svetovni pokal in da bo z naslednjimi nastopi treba nanj računati. Ni se mu izšlo. Z napakami se učiš. Če bo nadaljeval v tem ritmu, bomo videli polfinale najmanj do konca te sezone."

Vesna Fabjan, smučarski tek Resne obtožbe Šport Fabjan: Vedno me je nekdo s strani porival stran

Druga od sedmih tekem Tour de Skija bo v nedeljo, ko je v Dobbiacu na sporedu 10-kilometrska preizkušnja v prosti tehniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.