Šport > Zimski športi
74 ogledov

Višnarjeva blizu stopničk

katja višnar Epa
Katja Višnar je poskrbela za najboljšo letošnjo slovensko uvrstitev v svetovnem pokalu.

Na tekmi svetovnega pokala v smučarskih tekih v sprintu v prosti tehniki je Katja Višnar, peta v kvalifikacijah, v finalu zasedla peto mesto. Zmagala je Švedinja Stina Nilsson pred Američanko Sophie Caldwell in še eno Švedinjo Majo Dahlqvist. V moški konkurenci pa je prvič letos slavil Norvežan Johannes H. Kläbo.

V četrtfinalu so tekle štiri Slovenke, poleg Višnarjeve še Vesna Fabjan, Eva Urevc in Alenka Čebašek. Višnarjeva je v prvi skupini zasedla drugo mesto, v finale pa potem napredovala po času, v prvi polfinalni skupini je zasedla tretje mesto. V finalu je zasedla peto mesto in poskrbela za najboljšo letošnjo slovensko uvrstitev svetovnega pokala v tekih.

"Res sem zelo vesela. Kot sem že povedala, da če bodo noge danes v redu, lahko pridem tudi v finale. Noge so bile v redu, super sem se počutila, cel dan sem uživala, nič ni šlo narobe. Tako res tekmuješ z veseljem in se boriš za mesta. Nimaš skrbi in res sem zelo vesela, da se je pokazala dobra forma. V Lillehammerju sem imela malce smole s smučmi, a sem vedela, da sem prava in to se je danes pokazalo. To je potrditev, da se dvomi ne vlečejo preveč v sezono in to je res super," je bila po koncu zadovoljna Višnarjeva, ki je na tretjem letošnjem sprintu poskrbela za prvi slovenski finale.

Fabjanova in Urevčeva sta bili v svojih četrtfinalnih skupinah četrti, Čebaškova, ki je imela četrti čas kvalifikacij, pa je bila v svoji četrtfinalni skupini tretja.

Čebaškova je osvojila končno 13. mesto, Urevčeva 18., Fabjanova pa 20. Anamarija Lampič je bila prepočasna za izločilne boje in je ostala zunaj trideseterice.

Pri moških je imela Slovenija dva predstavnika, Janeza Lampiča in Miho Šimenca. Prvi je obstal v kvalifikacijah, drugi pa v četrtfinalu. Kläbu sta na zmagovalnem odru družbo delala drugi Italijan Federico Pellegrino in tretji Francoz Baptiste Gros.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.